Salvarea din iad

Salvarea din iad - Tvrtko Vujity
Pret: 30,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSalvarea din iad
Comanda acum "Salvarea din iad - Tvrtko Vujity" de pe libraria ishop la pretul de 30,40 lei
Descriere carte:
Salvarea din iad ? un titlu ilustrativ pentru o fata ce reuseste sa scape dintr-un cosmar aflat in plina desfasurare in Somalia, cu ajutorul unui reporter dedicat profesiei si cauzelor umanitare. Tot despre iad si salvare este vorba si in reportajul despre masacrul de la Beslan, in care sute de copii au fost luati prizonieri de catre o banda de ceceni fanatici, numai o parte dintre ei reusind sa scape cu viata.

Printre textele lui Tvrtko Vujity exista si relatari mai putin dramatice, povesti de viata din care razbate un optimism molipsitor, precum cea a unei femei maghiare care, dupa mai bine de o jumatate de veac si strabatand o jumatate de glob pana in Australia, isi regaseste fratele pierdut dupa al Doilea Razboi Mondial.

Seria de reportaje il captiveaza, il impresioneaza si, nu de putine ori, il rascoleste chiar pe cititor, care va fi acaparat cu totul de lectura. Indiferent unde se desfasoara actiunea, in Somalia, Turkmenistan, Ungaria sau Rusia, firul evenimentelor este fascinant, descrierea, presarata adesea cu umor, iar actiunea, plina de neprevazut.

Tvrtko Vujity s-a nascut in 1972, in orasul Pecs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoara, iar tatal ? miner. Dupa absolvirea liceului in orasul natal, a studiat jurnalistica in Statele Unite, la sectia de Comunicare a Universitatii din Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria si la Televiziunea Maghiara. Reportajele sale sunt adesea preluate de posturile internationale de televi­ziune. Filmul despre prizonierul de razboi intors acasa a fost difuzat, partial sau integral, in peste 120 de tari. Tvrtko Vujity este adeseori invitat sa confe­rentieze atat la universitati din tara, cat si din strainatate.

Pentru reportajele sale, i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficial in Ungaria al campaniei Uniunii Europene impotriva discriminarii (2003-2007); in concursul ?Pecs 2010 ? capitala cultu­rala europeana?, a fost principalul sustinator al campaniei de promovare a orasului Pecs. Dupa castigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii orasului sau natal.

De ani de zile, Tvrtko Vujity se foloseste de renumele sau profesional in scopuri caritabile. Dupa prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizatii de intrajutorare, aproape un milion de dolari au ajuns la cei sarmani. A infiintat, impreuna cu sotia sa, folosind profitul obtinut din vanzarea cartilor lui, Premiul Eroului Obisnuit, distinctie decernata in luna decembrie a fiecarui an impreuna cu o suma de bani semnificativa.

Pana acum, in Ungaria i-au fost publicate noua volume, care s-au vandut in aproape 750 000 de exemplare. Cartile seriei Povestiri diabolice ? Povestiri ange­lice au fost traduse in diferite limbi, obtinand succese in mai multe tari. Calatorii in infern este primul volum tradus in limba romana.

Tvrtko Vujity este casatorit cu Gy?ngyi Zsolnay, celebra jucatoare de baschet, selectionata in echipa nationala a Ungariei de 110 ori si castigatoare a zece trofee nationale. Au doi copii: Benjamin (n. 2002) si Barnab?s Vujity-Zsolnay (n. 2003).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Salvarea din iad
Cartea Salvarea din iad in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Salvarea din iad - Tvrtko Vujity" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Destinatia: Australia - Sergiu Selian Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Sergiu Selian
42,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri