SMS

SMS - Bogdan Dumitrescu
Pret: 20,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSMS
Comanda acum "SMS - Bogdan Dumitrescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,85 lei
Descriere carte:
Debutul editorial al lui Bogdan Dumitrescu, SMS , evoca subtil, in maniera borgesiana, cararile ascunse ale sufletului, avind ca tema centrala esecul, transformarea lumii in imagini false, copii imperfecte ale unor repere care nu mai exista. Aflata la confluenta prozei si a poeziei (forma de evocare ? ?mesaje text? ? avind destule sanse sa capete notorietate pentru astfel de scrieri), cartea invaluie si dezvaluie imagini si figuri, incheindu-se in punctul din care a inceput, intocmai ca o rola de film rulata invers.

?Bogdan Dumitrescu citise proza la cenaclul ?Litere?, pe vremuri, apoi l-am pierdut din vedere. Cu atit mai mult m-am bucurat, ca-n parabola fiului risipitor, cind a reaparut printre noi, si inca purtind in brate un manuscris de frumoase si incitante proze scurte. El este ultimul mohican al cenaclului pe care-am avut onoarea sa-l conduc cu un deceniu in urma si care-si poate face de-acum bilantul complet. Salut deci un nou prozator, fantast si colorat, autor de parabole surprinzator de gratioase, dar si intelepte, venind din Cortazar sau Borges la fel de mult ca si din postmodernii americani. Tema centrala a mai tuturor micilor poeme in proza din acest volum este derealizarea, transformarea lumii in copiile fara original ale lui Baudrillard. Reconstruirea realului de catre medii, advertising , film, cartoons , benzi desenate e deconspirata aici intr-un discret spirit elegiac. Exista in SMS pagini desavirsite, de o poezie autentica, dincolo de orice teza sau tematica impusa. Ele sint suficiente ca sa valideze un debut literar foarte interesant, intr-o zona in care putini prozatori din noul val s-au incumetat.? (Mircea Cartarescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre SMS
Cartea SMS in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "SMS - Bogdan Dumitrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anotimpuri de trecere - Catalin Tirlea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Catalin Tirlea
18,90 lei
Kyrie Lex - Flavia Teoc Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Flavia Teoc
21,80 lei
EL - GEORGESCU, Liviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
GEORGESCU, Liviu
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana