Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent

Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent - Cristian Preda
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent
  • Autor: Cristian Preda
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Opus. Stiinte Politice
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-46-2201-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 376
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent - Cristian Preda" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Cristian Preda sondeaza relatia dintre vot si putere de la 1831 pina in prezent, evidentiind elementele care dau sens sinuoasei istorii politico-electorale: "normalizarea" votului, "domesticirea" autoritatii si democratizarea. Adresat deopotriva politologilor si istoricilor, volumul depaseste registrul comparatiei dintre regimul actual si cele care l-au precedat, oferind raspunsuri la o serie de intrebari precum: ce sens au cele 101 alegeri organizate de la 1831 pina in zilele noastre? Ce legatura poate fi intre deputatii "tinutasi" din Regulamentul Organic si obsesia uninominalului din anii 2000? Arderea unui Regulament considerat prorus la 1848 si preambulul Constitutiei de la 1952 care aplauda victoriile URSS sint parte a aceleiasi istorii? Vidul constitutional de la 23 august 1944 si cel din decembrie 1989 sint oare comparabile ca efect? Dar influenta Palatului in vremea monarhiei si cea a Cotroceniului dupa 1989?  

"Nimeni nu cunoaste mai bine si mai profund decit profesorul Cristian Preda aventurile spatiului electoral romanesc din ultimele aproape doua sute de ani. Inarmat cu o redutabila cultura comparativa, atent la detalii, dar si la semnificatiile de lunga durata ale diverselor momente istorice explorate, autorul ne ofera un fascinant si indispensabil manual interpretativ al vietii politice romanesti de la debutul modernitatii democratice si pina astazi." (Vladimir Tismaneanu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent
Cartea Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rumanii fericiti: Vot si putere de la 1831 pina in prezent - Cristian Preda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Morala secreta a economistului - Albert O. Hirschman Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Albert O. Hirschman
0,00 lei
Despre tranzitie si universitate - Elisabeta Stanciulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Elisabeta Stanciulescu
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica