Rubens si femeile neeuclidiene

Rubens si femeile neeuclidiene - Peter Esterhazy
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRubens si femeile neeuclidiene
  • Autor: Peter Esterhazy
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Byblos
  • Categoria: Teatru
  • ISBN: 978-973-669-871-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Rubens si femeile neeuclidiene - Peter Esterhazy" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Peter Esterhzy (nascut in 1950, la Budapesta, intr-una dintre cele mai vechi si renumite familii aristocratice maghiare) este, probabil, scriitorul maghiar cel mai cunoscut si apreciat pe plan international in momentul de fata, una dintre vocile si constiintele literare definitorii pentru problematica spatiului central si est-european contemporan. A urmat initial studii de matematica la universitatea din orasul natal si a lucrat ca matematician intre 1974 si 1978; a debutat in 1978, in gazete literare, iar din 1978 s-a dedicat in intregime literaturii. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, studii, publicistica, traduse in douazeci si cinci de limbi si incununate cu numeroase distinctii nationale (printre care prestigiosul premiu Kossuth, in 1996) si internationale (Herder, in 2002, Grinzane Cavour, in 2004, Premiul Pacii al Uniunii Editorilor si Librarilor din Germania, in 2004, Premiul de Excelenta al Institutului Cultural Roman, Premiul Grinzane-Beppe Fenoglio din Italia, in 2007 s.a.). Printre operele sale cele mai cunoscute se numara Harmonia caelestis (Curtea Veche Publishing, 2008), Verbele auxiliare ale inimii (Curtea Veche Publishing, 2007), Cartea lui Hrabal , Privirea contesei Hahn-Hahn , Un strop de pornografie maghiara , O femeie (Curtea Veche Publishing, 2008), Nicio arta (Curtea Veche Publishing, in curs de aparitie).

Cu acest volum de teatru, banuiala devine certitudine. Peter Esterhzy este un univers egal cu sine insusi, indiferent de genul in care se manifesta. De o densitate baroca, suferind de o inteligenta nestavilita si, prin urmare, pline de umor, dramoletele autorului maghiar au darul de a-l transforma pe cititor, rand cu rand si replica cu replica, intr-un prizonier. Jocul temelor si mizelor, deturnarea referintelor culturale dintr-un spatiu de o gravitate muzeografica spre reinventari parodice savuroase,abordarea ascutita a unor idei politice sau a unor cutume istorice, maniera in care schimba sensul unor adevaruri batatorite, mutand accentele, rastalmacirile filosofice si coloratura aproape pop a jerbelor imaginarului sunt marcile prin care Peter Esterhzy isi legitimeaza renumele de cel mai postmodern autor din spatiul estic. Ultima piesa a volumului de fata, Treizeci si trei de variatiuni pe craniul-Haydn , reprezinta o premiera editoriala.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rubens si femeile neeuclidiene
Cartea Rubens si femeile neeuclidiene in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rubens si femeile neeuclidiene - Peter Esterhazy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teatru I - Valeriu Anania Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Valeriu Anania
42,70 lei
Chirita in provintie  - Vasile Alecsandri Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Vasile Alecsandri
12,35 lei
Othello - Troilus si Cresida - Macbeth - William Shakespeare Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
William Shakespeare
57,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru