Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan

Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan - William Shakespeare
Pret: 57,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan
Comanda acum "Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan - William Shakespeare" de pe libraria ishop la pretul de 57,00 lei
Descriere carte:

Povestea de dragoste care l-a facut celebru pe Shakespeare este fara indoiala "Romeo si Julieta". Ura dintre doua familii puternice, Montague si Capulet, nu va reusi sa stirbeasca iubirea pe care Romeo i-o poarta Julietei, nici macar in ciudat finalului tragic al piesei. Julieta se va sinucide crezand ca Romeo este mort, iar acesta din urma isi va pune si el capat ziellor vazand ca langa el zace fara suflare aleasa inimii. Piesa a fost scrisa de Shakespeare in tinerete dar s-a publicat abia la 1597.

In centrul atentiei se afla un general roman a carui singura preocupare este aceea de a se razbuna cu orice pret pe Tamora, Regina gotilor. "Titus Andronicus" se presupune a fi prima tragedie scrisa de Shakespeare si este considerata poate cea mai "sangeroasa" dintre operele sale. si-a pierdut popularitatea in timpul erei victoriene, din cauza cruzimii descrierilor, asadar a fost apreciata mult mai tarziu decat celelalte scrieri shakespeariene.

Se spune ca dupa 1600, tehnica dramatoca a lui Shakespeare intra intr-o perioada suprema. Una dintre tragediile scrise dupa 1600 este si "Coriolan" (1608), in care este evocata viata legendarului conducator roman, Gaius Martius. Pentru ca este foarte curajos, el primeste dreptul de a-i comanda pe coriolani si este supranumit si Coriolan(us). La indemnul mamei, Volumnia, Coriolan(us), desi ezitp initial, va candida apoi pentru titlul de consul. Primeste repede suportul Senatului. Dar planurile ii sunt dejucate de cei mai de seama dusmani ai sai, Brutus si Sicinius.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan
Cartea Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romeo si Julieta - Titus Andronicus - Coriolan - William Shakespeare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teatru - Ion Luca Caragiale Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Ion Luca Caragiale
9,41 lei
MANSARDA LA PARIS CU VEDERE SPRE MOARTE - VISNIEC, Matei Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
VISNIEC, Matei
18,05 lei
Nu - Eugene Ionesco Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Eugene Ionesco
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru