Romantismul german

Romantismul german - Ricarda Huch
Pret: 53,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomantismul german
  • Autor: Ricarda Huch
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Critica Literara
  • ISBN: 978-973-50-1702-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 564
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Romantismul german - Ricarda Huch" de pe libraria ishop la pretul de 53,10 lei
Descriere carte:
''O carte care corespunde mai degraba situatiei intelectuale din Germania de azi decat celei din 1899.'' ( Thomas Mann, 1924 )

"Cineva a spus candva despre operele lui Tieck ca ele nu ar trebui judecate separat, ci laolalta, ca un intreg, la fel cum procedam, de pilda, in fata unei catedrale gotice. Acelasi lucru s-ar putea afirma despre intregul curent romantic. Caci acesta devine o aparitie maiestuoasa abia atunci cand tinem seama de intrepatrunderea si influenta reciproca a tuturor ideilor sale alcatuitoare, de felul in care ele se lumineaza, se intaresc, se amplifica una pe cealalta, in asa fel, incat, daca fiecare idee in parte poate parea arbitrara si informa, ea este insufletita, in interiorul intregului din care face parte si pe locul pe care il ocupa, de o viata plina de stralucire si adevar." ( Ricarda Huch )

"Cu douazeci si cinci de ani in urma Ricarda Huch a scris o carte care corespunde mai degraba situatiei intelectuale din Germania de azi decat celei din 1899. Ea anticipeaza un tip de scriere cu care publicul nostru s-a familiarizat doar de curand, dupa ce aventurile timpului l-au facut sa-i simta necesitatea, iar daca ar aparea azi ar fi negresit la fel de discutata si de dorita ca operele lui Keyserling, Spengler, Gundolf si Bertram. Ma refer la cartea ei despre Romantismul german, in doua volume, care s-a ridicat la nivelul obiectului sau, vreau sa spun: a atins tot ce-a fost vreodata mai inalt in Germania, ba chiar in lume." ( Thomas MANN, 1924 )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romantismul german
Cartea Romantismul german in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romantismul german - Ricarda Huch" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Principiu poetic - Edgar Allan Poe Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Edgar Allan Poe
4,28 lei
Paul Morand si Romania  - Gavin Bowd Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Gavin Bowd
28,40 lei
POEZIA ROMANEASCA. ANTOLOGIE DE TEXTE COMENTATE SI APRECIERI CRITICE - SINDRILARU, Florin ; BOGHICI, Cezar ; DINU, Gabriel Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
SINDRILARU, Florin ; BOGHICI, Cezar ;...
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara