Romanii in sec. XIX-XX

Romanii in sec. XIX-XX - Ioan Bulei
Pret: 56,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomanii in sec. XIX-XX
Comanda acum "Romanii in sec. XIX-XX - Ioan Bulei" de pe libraria ishop la pretul de 56,90 lei
Descriere carte:
Exista in spatiul romanesc, in secolul XIX, o "puternica dorinta de Europa". Dorinta care se prelungeste si in veacul urmator si in veacul nostru. Ea nu era inca o intelegere a spiritului european, ci o privire admirativa fata de Occident si o vie intentie de imitatie a acestuia: "Sa facem si noi ca ei". Modernitatea a fost inteleasa ca fiind vest-europeana, ceea ce era normal, si ca fiind in primul rand o multime de forme, ceea ce era insuficient. Romanilor nu le lipseau doar casele frumoase pe care le admirau in Occident, le lipsea spiritul european, respectiv occidental. Pentru Emil Cioran, identitatea romaneasca era o identitate second-hand, iar Romania, o tara unde minorul era modul existentei, si diminutivul - divini- tatea. "A fi roman inseamna a fi o fiinta cu multa apa in sange." Aprecieri dure. Dar nu erau decat dorinte de a transforma o identitate de periferie intr-una de centru. De fapt, de a apropia periferia de centru. O constructie intelectuala, aceea a lui Eliade si Cioran, care nu poate fi contrazisa decat printr-o alta constructie intelectuala, care si ea poate fi la randu-i demantelata. Eficient, ea poate fi contrazisa doar cu argumente luate din practica realitatea imediata.

In volumul acesta curge viata moderna reala a societatii romanesti. Daca nu e prea rapida aceasta curgere, nu e prea bogat suvoiul ce vuieste prin trecatorile vechii societati romane, in orice caz, nu se pot contesta incercarile de a grabi mersul istoriei noastre economice, culturale, sociale. Ion Bulei

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romanii in sec. XIX-XX
Cartea Romanii in sec. XIX-XX in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romanii in sec. XIX-XX - Ioan Bulei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Epoca de aur a incertitudinii - Adrian Cioroianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Adrian Cioroianu
36,10 lei
Pachet Acces La Istorie 6 - Rusia - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Paul Stewart, Chriss Riddell
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie