Romania, tara de frontiera a Europei

Romania, tara de frontiera a Europei - Boia Lucian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomania, tara de frontiera a Europei
Comanda acum "Romania, tara de frontiera a Europei - Boia Lucian" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
Dupa ce a supus unei analize critice multiplele constructii ale istoriei nationale, Lucian Boia ofera acum propria sa interpretare a Romaniei. Din acest punct de vedere, Romania, tara de frontiera a Europei completeaza si intregeste demersul initiat in Istorie si mit in constiinta romaneasca: cele doua carti fac acum corp comun. Ce este Romania? Raspunsul nu poate fi gasit decat in istorie, intr-o istorie globala pe care Lucian Boia o construieste altfel decat o stim din istoriile traditionale de pana acum. El isi invita cititorul sa participe la o pasionanta explorare de-a lungul celor mai diverse itinerarii ale trecutului si prezentului, nelipsind nici incursiunile in Panteonul national sau o plimbare pe strazile Bucurestiului. O pondere semnificativa este acordata istoriei recente: comunismul si anii de dupa 1989. Din toate acestea se contureaza imaginea unei tari care este altfel decat celelalte si, mai ales, se desprinde o explicatie: de ce este Romania ceea ce este.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romania, tara de frontiera a Europei
Cartea Romania, tara de frontiera a Europei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romania, tara de frontiera a Europei - Boia Lucian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
De la regimul comunist la regimul Iliescu - Alex Mihai Stoenescu Virgil Magureanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Alex Mihai Stoenescu Virgil Magureanu
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor