Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)

Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) - Bogdan Murgescu
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)
  • Autor: Bogdan Murgescu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Historia
  • Categoria: Globalizare
  • ISBN: 978-973-46-1665-7
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 528
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) - Bogdan Murgescu" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Inapoierea economica in raport cu majoritatea tarilor europene, indeosebi cu tarile occidentale care servesc drept termeni de comparatie, reprezinta o problema cruciala pentru societatea romaneasca. Volumul urmareste istoricul acestei inapoieri economice pe parcursul a mai mult de cinci secole. Analiza realitatilor romanesti mai vechi sau mai noi este intregita prin comparatia cu alte tari periferice din Europa, in special cu un grup de trei tari (Danemarca, Irlanda, Serbia) ce la 1500 se aflau la un nivel similar de (sub)dezvoltare cu Tarile Romane, dar care ulterior au evoluat extrem de diferit. Performanta lor relativa serveste la intelegerea mai clara a constringerilor, realizarilor si esecurilor din istoria economica a Romaniei. Concluziile aduc numeroase corective imaginii prevalente despre trecutul economic al Romaniei, precum si elemente care verifica sau imbogatesc unele aspecte ale teoriilor mondiale despre dezvoltarea economica pe termen lung.  

Cuprins: Aspecte definitorii ale modernitatii timpurii ? Revolutia industriala si amplificarea decalajelor economice ? Contradictiile lumii interbelice ? Impactul primului razboi mondial ? Experimentul dezvoltarii socialiste in Romania ? Romania dupa 1989 ? avatarurile integrarii in Uniunea Europeana

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)
Cartea Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) - Bogdan Murgescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
UEM - incotro? - Radu Golban , Mihaela Brindusa Tudose Urmatoarea carte recomandata din categoria Globalizare
Radu Golban , Mihaela Brindusa Tudose
37,05 lei
Globalizarea economiei - Ioan Bari Urmatoarea carte recomandata din categoria Globalizare
Ioan Bari
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GlobalizareCarti recomandate din categoria Globalizare