Riscul in activitatea de management

Riscul in activitatea de management - Costel Ceocea
Pret: 40,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRiscul in activitatea de management
  • Autor: Costel Ceocea
  • Editura: Editura Economica
  • Colectia: Management :: Management General
  • Categoria: Statistica
  • ISBN: 978-973-709-503-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 380
  • Format carte: 17 x 24 cm
Comanda acum "Riscul in activitatea de management - Costel Ceocea" de pe libraria ishop la pretul de 40,85 lei
Descriere carte:
Lucrarea d-lui dr. Costel Ceocea este precisa si relevanta, dar se si defineste ca „un produs finit", lasa loc imaginatiei, dar pe urma, o constrange la materializari concrete. In orice domeniu al activitatii economice se pune problema riscului, deoarece prezenta inevitabila a acestuia aduce consecinte care nu pot fi intotdeauna prevazute sau anticipate. Ultimele decenii evidentiaza o evolutie in aprecierea notiunilor de risc si incertitudine prin: cresterea progresiva a situatiilor de risc si incertitudine, utilizarea tot mai intensa a resurselor stiintei in procesele de studiu al riscului, precum si ca urmare a amplificarii si diversificarii pe care aplicatiile si tehnicile de analiza a riscului le-a generat in cadrul mediului social, in natura sau la nivelul fiecarui agent economic.

Autorul, dupa ce si-a facut o expertiza in problematica expusa, se bucura sa impartaseasca si altora aceasta experienta, prezentand strategii si optiuni pentru gestionarea reducerii riscurilor. Identificarea si evaluarea riscurilor este importanta din mai multe motive semnificative: reprezinta un suport in luarea deciziilor, constituie un sprijin in dezvoltarea durabila a intreprinderii prin diminuarea continua a riscurilor, creeaza o legatura intre evaluarea riscurilor si previziunile economico-financiare ale firmelor, imbunatateste sistemul de comunicare a intreprinderii cu partile interesante prin cuantificarea previziunilor economico-financiare pentru urmatorii 4-5 ani si cresterea performantelor organizatiei.

Expunerea curge normal, fara pretiozitati si artificii intr-un discurs care implica mereu, parca, complicitatea cititorului datorita soliditatii argumentelor. Astfel, fiecare este tentat sa creada ca logica prezentata este cea mai fireasca si reflecta impulsul natural pentru solutiile rezultate. Este, pana la urma, cea mai subtila forma de influentare pe care o urmareste managerul: a fixa obiective pentru altii, astfel incat acestia sa aiba perceptia ca ei insisi le-au fixat. Cu alte cuvinte, discursul stiintific promovat de autor este un discurs care se deruleaza intr-o fluenta naturala ce strange argumente investite cu autoritatea norma-litatii. In acest context, salut cu caldura contributia dlui dr. Costel Ceocea pentru editarea acestei carti de mare importanta pentru formarea managerilor romani. -Prof. dr. ing. ec. Costache RUSU

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Riscul in activitatea de management
Cartea Riscul in activitatea de management in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Riscul in activitatea de management - Costel Ceocea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Statistica actuariala in asigurari - Oleg Verejan , Ion Partachi Urmatoarea carte recomandata din categoria Statistica
Oleg Verejan , Ion Partachi
16,15 lei
Statistica, editia a III-a - Elisabeta Jaba Urmatoarea carte recomandata din categoria Statistica
Elisabeta Jaba
34,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
StatisticaCarti recomandate din categoria Statistica