Risc si Afaceri

Risc si Afaceri - Druica Elena
Pret: 15,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRisc si Afaceri
  • Autor: Druica Elena
  • Editura: CH Beck
  • Colectia:
  • Categoria: Afaceri
  • ISBN: 978-973-655-992-0
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 152
  • Format carte:
Comanda acum "Risc si Afaceri - Druica Elena" de pe libraria ishop la pretul de 15,90 lei
Descriere carte:
Primul si al doilea capitol aduc in atentia cititorului conceptele de aleatoriu, incertitudine si risc, ca reprezentand elementele de baza ale oricarui studiu de profil. Se discuta asupra marimilor care caractezeaza riscul si se doreste familiarizarea cititorului incepator in domeniu cu cateva notiuni neaparat necesare de teroia probabilitatilor. Se aduc in discutie barierele psihologice pe care managementul intr-un mediu incert le creaza asupra intreprinzatorului, tarele comportamentale care il greveaza pe acesta din urma si nevoia de educatie economica menita sa ajute la depasirea acestor neajunsuri si la impletirea benefica a teoriei si practicii economice intr-un amalgam propice dezvoltarii afacerii. Nu sunt omise nici problemele pe care le genereaza incompatibilitatea dintre limbajul specialistului si perceptia intreprinzatorului si nici controversele daunatoare pe care diversi priceputi in domeniu le mediatizeaza intens, subminand astfel increderea micilor agenti economici in consultanta de profil. Se prezinta o clasificare a riscurilor care are marele avantaj de a pune in evidenta directii de actiune independente, fapt care va fi folosit in evaluarea riscului total la nivel de firma.

 

Capitolul al treilea prezinta intr-un limbaj accesibil o serie de metode si instrumente matematice menite sa ajute in procesul de evaluare a riscului si pune in evidenta masuri de risc pentru acele distributii de probabilitate particulare utilizate frecvent in practica asigurarilor. Au fost amintite cateva masuri alternative ale riscului, pentru ca se recunoaste existenta avantajelor si limitelor masurilor traditionale.

 

Capitolul al patrulea prezinta cititorului un model original nu prin constructie ci prin adaptare la o alta piata decat cea pentru care a fost creat. Cu referire la piata bunurilor de consum final sau intermediar a fost abordata problematica pretului intr-o maniera care pana acum a fost specifica mai degraba ingineriei financiare. In aceasta noua viziune, perfect functionala, s-a reusit adaptarea unui model de piata financiara pentru a determina modul in care intreprinzatorul poate maximiza rentabilitatea corespunzatoare vanzarilor la un nivel de risc dat, sau modul in care poate minimiza riscul pentru un nivel fixat al rentabilitatii.

 

Capitolul al cincilea abordeaza problematica riscului in viziune agregata. Desi intr-o evaluare statica, analiza medie varianta a permis un prim pas in elaborarea unui model de evaluare a riscului total la nivel de firma, pentru a carui functionalitate a fost esentiala clasificarea riscurilor din Capitolul al doilea. Aceasta lucrare nu a putut fi incheiata lasand impresia ca au fost rezolvate toate problemele privitoare la risc. Exista probleme grave, care vor necesita studii ample in perspectiva si colaborarea unor colective de specialisti din cele mai diverse zone ale stiintelor economice. Din acest motiv, Capitolul al cincilea se finalizeaza lasand deschise discutiei cateva directii fierbinti.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Risc si Afaceri
Cartea Risc si Afaceri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Risc si Afaceri - Druica Elena" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Antrenamentul memoriei - Annette Brunsing Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Annette Brunsing
14,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri