Rime despre viata si moarte

Rime despre viata si moarte - Amos Oz
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRime despre viata si moarte
Comanda acum "Rime despre viata si moarte - Amos Oz" de pe libraria ishop la pretul de 20,70 lei
Descriere carte:
Despre conditia scriitorului si relatia lui cu lumea. Si despre nesiguranta. Intr-un Tel Aviv macinat de nesiguranta, un scriitor e invitat la un eveniment literar organizat cu prilejul aparitiei celui mai recent roman al sau. Plictisit de laudele sforaitoare pe care i le aduc gazda evenimentului si criticii, scriitorul da frau liber imaginatiei si ii transforma pe cei prezenti in sala in personaje ale unui roman improvizat, virtual, care se desfasoara in paralel cu realitatea imediata.

O chelnerita voluptuoasa, un adolescent timid cu aspiratii poetice, o femeie intre doua varste insetata de cultura, o tanara frumoasa, dar timida si lipsita de sarm, un functionar bolnav care a castigat la loterie, un barbat in varsta ramas fara slujba, care locuieste impreuna cu mama sa intr-o fosta spalatorie, un poet cazut in uitare, toti contribuie, cu povestile lor, la desavarsirea unei opere nescrise, al carei autor ajunge sa se intrebe, orgolios, daca nu cumva oamenii pe care ii intalneste la tot pasul nu traiesc decat pentru a-i servi drept sursa de inspiratie.

Insa, pe masura ce povestirea prinde viata, creatorul pierde controlul asupra lumii pe care o credea a lui, conflictele si intamplarile imaginate incep sa prinda lustrul adevarului, iar autorul se vede prins intr-o intriga neprevazuta: dar daca evenimentele si replicile sunt, de fapt, reale, iar scriitorul doar inregistreaza, purtand faimoasa oglinda stendhaliana de-a lungul propriului drum?

Opera lui Amos Oz este tradusa in patruzeci de limbi.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rime despre viata si moarte
Cartea Rime despre viata si moarte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rime despre viata si moarte - Amos Oz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Attila: biciul lui Dumnezeu - Maurice Bouvier-Ajam Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Maurice Bouvier-Ajam
33,16 lei
Eva Luna - Allende Isabel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Allende Isabel
25,20 lei
America - Franz Kafka Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Franz Kafka
24,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala