Rime. Poezii

Rime. Poezii - Michelangelo
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRime. Poezii
  • Autor: Michelangelo
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Biblioteca italiana
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-50-2936-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 430
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Rime. Poezii - Michelangelo" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
"Poezia lui Michelangelo transmite prin frumusetea proprie o experienta de viata oarecum paradoxala, conceputa filozofic si traita afectiv. In maladia ei de o sculpturalitate aspra explodeaza note tragice, se astern linisti... inspaimantate, se intind absente, se disting adormiri cumplite, treziri frematatoare. Toate invie in auz, dupa aproape o jumatate de mileniu, amintirea unei furtuni." (C.D. ZELETIN)

"Michelangelo este una dintre vocile lirice cele mai inventive, mai personale si mai deconcertante ale epocii sale. Martor al crizei Renasterii italiene, pe care, gratie longevitatii, o parcurge in toate episoadele sale politice si culturale, el incarneaza, prin expresia lui frusta, viguroasa si independenta, o mutatie progresiva, dar radicala, care lasa in urma clasicismul ordonat, senin, armonios si paseste in Manierism, mergand pana la corodarea normelor infaptuita de Baroc.

Criza launtrica, pe care el o traieste cu o intensitate sfasietoare si cea care il razbeste din afara fac din el un precursor al poeziei de mai tarziu, marcata de sentimentul mortii, de patosul baroc al suferintei, de instrainarea de o lume care si-a pierdut reperele: o lume care nu mai este unica, ci multipla, o lume aflata intr-un echilibru instabil, o lume ravasita de razboaie civile si religioase, de descoperirea unor noi lumi geografice si cosmice, de Reforma si Contrareforma, de crize religioase, artistice si literare." (Adelin Charles FIORATO)Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rime. Poezii
Cartea Rime. Poezii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rime. Poezii - Michelangelo" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opera poetica - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
29,35 lei
ANGEL RADIOS / BEAMING ANGEL - STANCA, George Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
STANCA, George
9,50 lei
La steaua - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
3,33 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie