Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta

Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta - Coord. Catherine Audard
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRespectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta
Comanda acum "Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta - Coord. Catherine Audard" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Respectul este un concept discret, distant, ambiguu. El se inrudeste cu stima, consideratia, deferenta. Prin aceasta el sugereaza o anumita detasare, o moderatie, care l-ar face sa pacatuiasca prin lipsa. Oamenii cumsecade, despre care se spune ca sunt respectabili, nu sunt din acest motiv socotiti remarcabili si nici macar buni. [...] In orice caz respectul este in general considerat ca fiind usor deficitar. Oare ce-i lipseste? Sa fie oare pasiunea, curajul, dragostea?
Respect poate insemna stima, dar oare cine se multumeste cu stima? La asta s-ar putea obiecta ca distanta si raceala presupuse de acest termen ii dau un plus de virtute si de forta. "Pastrati o distanta respectuoasa." Iar in politica, fireste, ni se cere sa respectam "drepturile". Acest concept este rece, axiomatic. Drepturile se cer respectate.
[...]
Respectul de sine: a-ti regasi respectul de sine; dar oare cum l-ai pierdut? Prin pacat, slabiciune, autosatisfactie?
Daca il afirmam, putem oare disocia autosatisfactia de "complezenta"?
Cuvintele au o existenta agitata in oceanul limbajului. Cred ca este util (vreau sa zic salutar) sa asemuim respectul cu veneratia. [...] Respectul se adreseaza drepturilor, dar si persoanelor, animalelor, lucrurilor, naturii, ideilor, artei, dar si catre ceea ce este bun, sfant etc. Fireste, respectul implica pastrarea distantelor, dar si iubire, bunatate, rabdare, delicatete. Invatati-i pe copii aceste virtuti, spuneti-le sa fie buni cu paianjenii. Sau poate chiar: "Nu-i atingeti!"

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta
Cartea Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Respectul. De la stima la deferenta, o problema de nuanta - Coord. Catherine Audard" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
NLP - Genial ! - David Molden, Pat Hutchinson Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
David Molden, Pat Hutchinson
22,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie