Republica mondiala a literelor

Republica mondiala a literelor - Pascale Casanova
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRepublica mondiala a literelor
Comanda acum "Republica mondiala a literelor - Pascale Casanova" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Obiectul de analiza al REPUBLICII MONDIALE A LITERELOR nu este descrierea lumii literare in totalitatea ei, nici pretentia, imposibila, de a face o recenzie exhaustiva a literaturii mondiale. Se urmareste doar schimbarea perspectivei, descrierea lumii literare ?pornind dintr-un anume punct de observatie?, cum spune Braudel, pentru a avea posibilitatea de a modifica viziunea criticii obisnuite, de a descrie un univers pe care scriitorii insisi l-au ignorat intotdeauna si de a arata ca legile ce guverneaza aceasta imensa si ciudata republica ? rivalitati, inegalitate, lupte specifice ? contribuie la luminarea intr-un chip inedit ? si adesea radical nou ? a operelor celor mai comentate si, mai cu seama, a operelor unora dintre cei mai mari revolutionari literari ai acestui secol: Joyce, Beckett si Kafka, dar si Henri Michaux, Henrik Ibsen, Cioran, Naipaul, Danilo Ki?, Arno Schmidt, William Faulkner si altii.

Spatiul literar mondial, atat cel istoric, cat si cel geografic ? ale carui contururi si frontiere n-au fost niciodata trasate sau descrise ? se intrupeaza in scritorii insisi: ei sunt si fac istoria literara. [...] Vom incerca sa situam scriitorii (si operele lor) in acest spatiu imens care este, intr-un fel, o istorie spatializata.

Pascale Casanova


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Republica mondiala a literelor
Cartea Republica mondiala a literelor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Republica mondiala a literelor - Pascale Casanova" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Arta romanului - Milan Kundera Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Milan Kundera
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara