Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline

Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline - William Shakespeare
Pret: 57,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRegele Lear - Timon din Atena - Cymbeline
Comanda acum "Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline - William Shakespeare" de pe libraria ishop la pretul de 57,00 lei
Descriere carte:

REGELE LEAR

Pentru aceasta tragedie, W. Shakespeare s-a inspirat dintr-o poveste populara. Personajul principal, cel care da si titlul lucrarii, isi imparte regatul, la batranete. De mostenire vor beneficia, insa, doar doua dintre fiicele sale, Regan si Goneril. Ele nu vor onora insa conditiile mostenirii, iar Lear vazandu-se si fara coroana, si fara suita regala demna de rangul sau, innebuneste. El isi va da seama prea tarziu ca cea care merita cu adevarat atentia si afectiunea sa este cea de-a treia fiica, mezina Cordelia. Desi dezmostenita de tatal ei, Cordelia nu a incetat sa il iubeasca cu adevarat pe rege. Spre deosebire de sora lor, Regan si Goneril dau dovada de mult egoism si de o cruzime fara margini fata de tatal lor.

in paralel cu povestea regelui Lear, Shakespeare ilustreaza lupta dintre fiii contelui de Gloucester, Edmund si Edgar. Edmund, fiul nelegitim, tese o gramada de intrigi pentru a parveni cu orice pret. De partea cealalta, Edgar e intruchiparea binelui si ii va pedepsi toate aceste faptele imorale.

Regele Lear este considerata de multi critici poate cea mai mare reusita artistica a lui Shakespeare. Prima punere in scena a acestei opere a fost la 1606, cu zece ani inainte de moartea marelui dramaturg. inainte de Shakespeare, povestea regelui Lear a mai fost tratata si de catre alti doi mari autori, John Higgins si Edmund Spencer.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline
Cartea Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Regele Lear - Timon din Atena - Cymbeline - William Shakespeare" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
mady-baby.edu - Gianina Carbunariu Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Gianina Carbunariu
26,55 lei
Note si contranote - Eugene Ionesco Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Eugene Ionesco
15,21 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru