Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari

Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari - Tony Judt
Pret: 45,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roReflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari
  • Autor: Tony Judt
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-46-1753-1
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 368
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari - Tony Judt" de pe libraria ishop la pretul de 45,55 lei
Descriere carte:
Transformarile rapide din ultimele decenii ne fac sa uitam la fel de repede trecutul recent, devenit deja istorie. In acest volum ce reuneste 24 de eseuri, Judt ne reaminteste ca trecutul nu dispare niciodata complet si ca secolul XXI e marcat de aceleasi pericole ca si secolul XX. Este remarcabila varietatea subiectelor abordate, de la atractia, astazi inexplicabila, pe care a exercitat-o marxismul in secolul XX si eclipsa intelectualilor in viata publica la ascensiunea statului in politica si economia natiunilor occidentale si declinul liberalismului in Statele Unite.  

Daca mai exista astazi un scriitor orwellian (in sensul bun al cuvintului), acesta este Tony Judt. Judt nu cruta pe nimeni, iar aceasta si claritatea stilului fac lectura la fel de atractiva ca atunci cind citesti un jurnalist. Forta scrierii sale este accentuata de obisnuita rigoare academica. Judt incearca sa mentina vii in constiinta contemporanilor acele evenimente si argumente care par a fi devenit de mult istorie, dar care sint in egala masura experiente recente. ( The New York Review of Books )  

Putini se pot compara cu Tony Judt, nu numai un istoric de prim rang, ci si un politicologue (termen pentru care nu avem inca un echivalent) ce face din implicare o chestiune de onoare. ( The New York Times )  

O lucrare indispensabila scrisa de unul dintre cei mai importanti autori de scrieri politice de astazi. ( The Guardian )  

Probabil cea mai importanta colectie de eseuri despre istoria politica, diplomatica, sociala si culturala a secolului trecut. ( Forbes )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari
Cartea Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari - Tony Judt" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Razboiul De Treizeci De Ani - DARBY Graham Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
DARBY Graham
17,91 lei
Bizant - Michael Kaplan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Michael Kaplan
41,31 lei
SPANIA - Trei milenii de istorie - Antonio Dominguez Ortiz Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Antonio Dominguez Ortiz
41,42 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie