Recviem pentru un cui

Recviem pentru un cui - Olga Lossky
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRecviem pentru un cui
Comanda acum "Recviem pentru un cui - Olga Lossky" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Un subiect foarte? ascutit: la Moscova, sub vechiul regim (sovietic)batrinul Fiodor Vasilievici, infirm, gaseste un cui in incaltaminte.Ce sa faca el cu acest cui dupa ce l-a scos si l-a batut in perete?Poate ca sa agate de el un tablou, uitat undeva, in dulap si gasitacum?
Un tablou si un cui sint facute unul pentru altul, dar de fapt, cereprezinta acest tablou?De aici incepe cu adevarat romanul. Feodor ii da cuvintul micului Fedka. Du-te-vino intre tristul prezent, cel al batrinului infirm sitrecutul luminos al adolescentei.Autoarea poarta un nume foarte rusesc. Cartea nu il dezminte. De unde un anumit farmec, slav, evident.?i chiar daca sintem mai aproape de Gogol decit de Dostoievski, ni se povesteste cu mult talent o poveste simpla in care nostalgia si Hristos ocupa un loc important.
Claude Mourthe ? Magazine Litteraire

Cartea de debut a Olgai Lossky, 23 de ani, este primul roman de anticipatie nostalgic, unde clipele existentei umane isi raspund de la un capat al celalalt al vietii, intr-un puzzle straniu, plin de culoare si in acelasi timp intunecat, un tablou, in toata legea?
Antonin Iommi Amounategui ? Liberation

Este scris in tuse mici, haotic si agitat ca viata intr-un apartament comunitar, la Moscova, redata in toata vetustetea ei concreta, galagioasa si patetica. Jos palaria in fata acestei reusite a unei romanciere franco-ruse.Are la doar 23 de ani toata eficienta necesara crearii unor personaje adevarate: batrinul Fiodor, agitindu-si bastonul si bodoganind, tinarul Fedka, sarind prin baltoace si amuzindu-se cu tot felul de nimicuri, cel de-al doilea neexistind, fara indoiala decit in memoria primului. O buna viteza de croaziera, cu accelerari de pur-singe. Este descusut, debutonat, dar simpatic la nebunie.
Dominique Fernandez ? Nouvel Observateur


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Recviem pentru un cui
Cartea Recviem pentru un cui in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Recviem pentru un cui - Olga Lossky" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Etruscul - Mika Waltari Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mika Waltari
47,45 lei
Extrem de tare si incredibil de aproape - Foer Jonathan Safran Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Foer Jonathan Safran
33,30 lei
Knulp / Demian - Hermann Hesse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hermann Hesse
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala