Raport final

Raport final - Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRaport final
Comanda acum "Raport final - Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania" de pe libraria ishop la pretul de 67,50 lei
Descriere carte:
"Rodul unei munci asidue desfasurate de o echipa valoroasa de analisti si cercetatori condusi de Vladimir Tismaneanu, acest Raport ofera proba documentara a impactului profund pe care comunismul l-a avut asupra societatii ... romanesti. Raportul nu este numai un exercitiu formal, cu valoare simbolica, ci si o analiza subtila a unei epoci intunecate din istoria Romaniei, care a marcat profund si de multe ori definitiv vietile tuturor romanilor. Intr-o perioada in care tentatia uitarii este foarte seducatoare, aceasta lucrare ne confrunta fara menajamente cu trecutul recent." ( Dennis Deletant )
"Nici o persoana aflata in viata nu a reusit sa infurie postcomunistii de vaza ai Romaniei mai profund ca Vladimir Tismaneanu. Dupa un an de cercetari efectuate la solicitarea presedintelui, echipa de savanti aflata sub coordonarea domniei sale a finalizat, in decembrie 2006, Raportul care oferea motive covarsitoare pentru condamnarea regimurilor din perioada 1946-1989. Documentul constituie, in plus, un bun temei juridic pentru elaborarea unui set de legi reparatorii fata de cei nedreptatiti si abuzati in perioada comunista. In baza sa pot fiinta, de-acum, o serie de initiative dedicate memento-ului erei comuniste - evocata fara pseudoreverii, sub adevarata ei forma de lovitura fatala aplicata evolutiei tarii, care va mai necesita ani buni pana la intremarea completa." ( Tom Gallagher, Romania libera, 14 septembrie 2007 )

"Comisia Prezidentiala condusa de Vladimir Tismaneanu, care a redactat Raportul asupra celor 45 de ani de dictatura comunista, a reunit nume consacrate ale cercetarii istorice. Efortul lor ne-a ajutat sa intram moral in randul lumii." ( Lucia Hossu-Longin, Revista 22, 22-28 iunie 2007 )

"Nu fara emotie si nu fara o completa satisfactie felicit pe toti cei care au colaborat la redactarea acestui document - banal spus, pentru ca adevarul e adeseori banal - istoric si moral. Intr-un anume fel el este, a devenit, un document fondator al Romaniei de maine. M-am gandit, citindu-l, la milioanele de victime si de persecutati, spoliati si umiliti de aceasta oroare totalitara care a fost comunismul la noi. M-am gandit la Vlad Georgescu, care, daca ar mai fi trait, ar fi fost alaturi de dumneata, unde ii era locul." ( Gelu Ionescu, mesaj catre Vladimir Tismaneanu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Raport final
Cartea Raport final in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Raport final - Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nenorocirea secolului - Alain Besancon Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Alain Besancon
15,30 lei
La Curtea Lui Ceausescu - Maria Dobrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Maria Dobrescu
15,00 lei
Stat si viata privata in regimurile comuniste - Cosmin Budeanca (coordonator), Florentin Olteanu (coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Cosmin Budeanca (coordonator), Floren...
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism