Raport de etapa

Raport de etapa - Elena Stefoi
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRaport de etapa
Comanda acum "Raport de etapa - Elena Stefoi" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Raport de etapa e o radiografie a unor experiente de tranzitie - dintr-o realitate in alta, de la o virsta la alta, dinspre o anume formula poetica spre re-formularea unor vechi intelesuri la contactul lor cu o lume noua, eclectica, obsedata de stirile zilnice si speriata de catastrofele la care ea insasi lucreaza cu sirg. Cele patru cicluri ale acestui volum re-compun o etapa existentiala pe mai multe planuri, dind tircoale citorva intrebari: Ce ramine din dramele noastre morale dupa ruptura din 1989 pe care ne-am falit c-o dorisem, dar care ne-a facut sa plonjam in minciuna? Cum sa fii la locul tau intr-o tara indepartata in care ai ajuns temporar si parca din intimplare, cind tragi dupa tine trecutul magnetic din locurile de bastina si tradarea celui pe care l-ai iubit? Cum te vor recunoaste toti ai tai (mutati Dincolo demult si in floarea virstei) dupa sejurul tau de peste Ocean, cit de pregatit poti fi pentru inevitabila intilnire cu ei?

"Talent cu totul remarcabil, inteligenta artistica iesita din comun, forta de expresie - iata citeva din calitatile majore ale poeziei Elenei Stefoi, despre care am scris si pe care o pretuiesc in mod cu totul aparte." (Stefan Augustin Doinas)

"Subtextul frige uneori in poeziile Elenei Stefoi, inrosind textul." (Nicolae Manolescu)

"Poemele Elenei Stefoi sint asezate intr-un clar context social si literar deopotriva, manifestind insurgenta fata de tot ceea ce ar putea sa "puna prea frumos realitatea cu botul pe labe". Depresiunile, rasucirile de ordin intim sint atenuate, recuperate, intr-un gest compensator, de gindul poeziei, al echilibrului existential pe care ea e capabila sa-l instaureze in lume." (Dan Cristea)

"Drumul Elenei Stefoi nu ocoleste sarcasmul, dar nici nu se lasa impresionat de invazia cuvintului comun. Experienta ei e experienta unei biografii neobisnuite, traite cu totala dezinvoltura." (Mircea Mihaies)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Raport de etapa
Cartea Raport de etapa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Raport de etapa - Elena Stefoi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ne vad copiii - Marian Stan Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Marian Stan
23,75 lei
Poeme cu ingeri - Vasile Voiculescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Vasile Voiculescu
20,61 lei
Cantece de vitejie - George Cosbuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
George Cosbuc
3,33 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie