Radacinile libertatii

Radacinile libertatii - Basarab Nicolescu, Michel Camus
Pret: 11,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRadacinile libertatii
Comanda acum "Radacinile libertatii - Basarab Nicolescu, Michel Camus" de pe libraria ishop la pretul de 11,40 lei
Descriere carte:
Transdisciplinaritatea este o noua cale initiatica; ea integreaza fundamentele vechilor traditii ezoterice si ale stiintei contemporane, innoindu-le limbajul; o cale vizionara si operativa, care se adreseaza celor mai deschise constiinte trezite si care traseaza linii riguroase de actiune. Introducind rigoarea in inima gnozei, aceasta va evita derivele si delirurile gen New Age. Creind punti intre stiintele exacte si stiintele umaniste, intre stiinta si Traditie, intre gindirea stiintifica si gindirea simbolica, intre cunoastere si fiinta, Transdisciplinaritatea tinde catre unitatea cunoasterii, trecind prin etapa obligatorie a autocunoasterii. Adonis imi spunea...: "Trans: acest prefix este astazi seva datatoare de viata a culturii si a omului. Acest prefix nu trece in nefiinta ceea ce depaseste, ci pune in miscare ceea ce depaseste, orientindu-l spre un nou context." Aceasta este o etica ce se dovedeste revolutionara in planul spiritului, contagioasa in planul sensibilitatii vitale si profetica in planul constiintei. Spiritul ei de toleranta constituie contrapolul barbariei si rastoarna cu totul celebra axioma: "Stiinta fara constiinta nu inseamna decit ruina sufletului." Vad in Transdisciplinaritate Marea Cotitura a secolului al XXI-lea. (Michel Camus)

Basarab Nicolescu este fizician, cercetator la CNRS. Si-a obtinut doctoratul in fizica la Universite Pierre et Marie Curie, Paris. Specializat in teoria particulelor elementare, este autorul a numeroase articole stiintifice, publicate in reviste internationale si are numeroase contributii la lucrari stiintifice colective. Fiind interesat de relatiile dintre arta, stiinta si traditie, a publicat lucrari si articole pe tema rolului jucat de stiinta in cultura contemporana. Presedinte fondator al Centre International de Recherche et Etudes Transdisciplinaires (CIRET); cofondator al Grupului de Reflectie asupra Transdisciplinaritatii, de pe linga UNESCO (1992). In 1986, a primit Medalia de Argint din Partea Academiei Franceze pentru lucrarea sa, Nous, la particule et le monde. Pentru cartea Science, meaning and evolution - The cosmology of Jakob Boehme a fost distins in 1992 cu "Benjamin Franklin Award for Best History Book", SUA. A primit de asemenea Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania (1993).
Carti publicate in limba romana: Noi, particula si lumea ; Transdisciplinaritatea - Manifest; Teoreme poetice ; Stiinta, sensul si evolutia - Eseu asupra lui Jakob B?hme .

Michel Camus s-a nascut in 1929. Este scriitor, poet-filozof, critic literar, editor. Cofondator al revistelor Lettre Ouverte (1960) si L'Autre (1990). In perioada 1976-1983 a fost redactor sef al revistei Obliques. Director al colectiei "L'Enfer de la Bibliotheque Nationale", la editions Fayard (1984-1988). Cofondator si director literar al Editions Lettres Vives, incepind din 1981. Membru al consiliului de administratie al Centre International de Recherches et d'?tudes Transdisciplinaires. Cofondator al Associu Paleocorsu (studii si cercetari paleolitice in Corsica). A publicat numeroase lucrari in periodice si lucrari colective, ca si culegeri de poezie. A fost distins cu Marele Premiu International de Poezie "Lucian Blaga" (1995). A sustinut numeroase conferinte in strainatate: Mexic, Brazilia, Quebec, Romania, Portugalia, Elvetia, Belgia.
Carti publicate in limba romana: Parafraze eretice , Proverbele tacerii si ale uimirii , Imn catre Lilith , femeia dedublata.
La sfirsitul acestui volum puteti gasi o bibliografie selectiva a celor doi autori.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Radacinile libertatii
Cartea Radacinile libertatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Radacinile libertatii - Basarab Nicolescu, Michel Camus" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Codul samuraiului. Bushido Shoshinshu - Taira Shigesuke Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Taira Shigesuke
20,90 lei
Studii Romanesti - I. P. Culianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
I. P. Culianu
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica