Publicitate si societate

Publicitate si societate - Bernard Cathelat
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPublicitate si societate
  • Autor: Bernard Cathelat
  • Editura: Trei
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Sociologie
  • ISBN: 973-707-035-6
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte:
Comanda acum "Publicitate si societate - Bernard Cathelat" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Paradoxul vrea ca, prin traditie, publicitatea sa fie respinsa din campul cultural in acelasi timp de universitari docti aparatori ai puritatii ?culturale" elitiste, de intelectuali impregnati cu ideologie anticomerciala, dar si de producatori de publicitate, de carmuitori de agentii [?]
Ca iubim sau nu aceasta idee, ca este mai mult sau mai putin populara potrivit modelor, ca protagonistii insisi revendica sau neaga acest lucru, publicitarul apare ca actor, constient sau inconstient, al unei pedagogii sociale, instituitor de mode, profesor de moduri de viata, director de constiinta socioculturala. Iar anuntatorul, in cea mai umila dintre reclame, joaca un rol de sponsor cultural. Ca sa faci acte de cultura nu este intotdeauna nevoie sa construiesti muzee, sa lansezi vapoare in curse transatlantice, sa ridici statui sau sa finantezi fresce; mesajele cotidiene, efemeride ale comunicarii sociale sau politice, dar in special ale publicitatii comerciale pentru bunuri de consum, echipamente sau servicii, sunt intr-o maniera mai autentica producatoare de civilizatie, caci propaga stiluri de viata.

* * *

Bernard Cathelat este profesor de stiinte politice, creatorul metodologiei ?socio-stilurilor" in studiul relatiilor socioculturale si comerciale. Publicitate si societate a devenit, inca de la publicare, o carte clasica a domeniului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Publicitate si societate
Cartea Publicitate si societate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Publicitate si societate - Bernard Cathelat" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mesterii  Tarani Romani - Paul Stahl Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Paul Stahl
15,75 lei
Personalitate si politica - Vladimir Milca Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Vladimir Milca
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie