Psihosomatica

Psihosomatica - Constantin Enachescu, Liliana Enachescu
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPsihosomatica
Comanda acum "Psihosomatica - Constantin Enachescu, Liliana Enachescu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Aparuta recent in cimpul medicinei ca domeniu de sine statator, patologia psihosomatica reuneste un grup de tulburari clinice cu o evolutie atipica, adesea rezistente la terapiile curente. Ea impune revizuirea unor concepte precum ?boala?, ?terapie? sau ?normal/patologic?, aratind ca boala este de multe ori ?ajutata? de atitudinile si starile noastre afective. Astfel, factorii emotionali au un impact semnificativ la nivel somatic, stresul si suferinta, insotite uneori de sentimentul singuratatii, avind cel mai mare rol in aparitia bolilor. O abordare interdisciplinara, lucrarea se adreseaza studentilor de la facultatile de psihologie si medicina, precum si specialistilor din aceste domenii.

Cuprins: Normalul si anormalul ? Modelul mistic-religios ? Teoria medicala a umorilor ? Starile patologice ? Imaginea de sine in psihosomatica ? Experientele corporale ? Depersonalizarea ? Isteria ? Conversiunea somatica ? Boala ca ?raspuns personal? ? Factorii de diferentiere si tipurile umane ? Clasificarea tulburarilor psihosexuale ? Tulburarile psihosomatice la copil ? Efectele imbatrinirii asupra personalitatii ? Psihologia medicului ? Terapia ca ?scenariu simbolic?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Psihosomatica
Cartea Psihosomatica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Psihosomatica - Constantin Enachescu, Liliana Enachescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ce-i cu inima mea, doctore? - Cinteza Mircea (dr.) Urmatoarea carte recomandata din categoria Diagnostic / Tratament
Cinteza Mircea (dr.)
17,10 lei
Masajul chinezesc clasic - A.v. Taubert Urmatoarea carte recomandata din categoria Diagnostic / Tratament
A.v. Taubert
20,71 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Diagnostic / TratamentCarti recomandate din categoria Diagnostic / Tratament