Psihologie sociala si sociopsihologie

Psihologie sociala si sociopsihologie - Petru Ilut
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPsihologie sociala si sociopsihologie
  • Autor: Petru Ilut
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Collegium. Sociologie. Antropologie
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-46-1486-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 632
  • Format carte: 160 x 235 mm
Comanda acum "Psihologie sociala si sociopsihologie - Petru Ilut" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Lucrarea reprezinta o sinteza a achizitiilor din cimpul psihologiei sociale, in special americane, ce constituie un reper atit prin rezultatele empirice, cit si prin deschiderile teoretice. Pe linga temele clasice tratate prin prisma noilor descoperiri, sint abordate subiecte din sociopsihologie. Autorul argumenteaza specificitatea acestui domeniu, aratind ca, asa cum psihologia sociala reprezinta interfata dintre psihologie si sociologie, sociopsihologia este interfata dintre psihologia sociala si sociologie. Miza fundamentala a sociopsihologiei este descifrarea complexului determinism reciproc dintre micro-, mezo- si macrosocial intr-o perspectiva evolutiva. Astfel, volumul prezinta teme si teorii ce figureaza si in texte de sociologie, cum ar fi schimbul social, teoria alegerii rationale etc., si are un dublu caracter, de manual si tratat, adresindu-se studentilor, cadrelor didactice si cercetatorilor, dar si tuturor persoanelor interesate de relatiile interumane si intergrupale.

Cuprins: Psihologia sociala ? un domeniu deschis si dinamic ? Coordonate teoretice si metodologice ? Cognitia sociala. Individual si grupal in cunoasterea cotidiana ? Cunoasterea de sine si cunoasterea celorlalti. Perceptia sociala ? Satisfactie si dezamagiri in dragoste si mariaj ? Performante si decizii in grupuri ? Sociopsihologia capitalului social si a emotiilor

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Psihologie sociala si sociopsihologie
Cartea Psihologie sociala si sociopsihologie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Psihologie sociala si sociopsihologie - Petru Ilut" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Manual de psihologie sociala - Adrian Neculau Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Adrian Neculau
24,23 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie