Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti

Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti - Speranta Farca
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPsihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti
  • Autor: Speranta Farca
  • Editura: Trei
  • Colectia: Biblioteca de psihanaliza
  • Categoria: Psihanaliza
  • ISBN: 973-8291-53-4
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte:
Comanda acum "Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti - Speranta Farca" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Psihanaliza si cele patru varste ale Eului este o carte care incearca a ne indemna sa reflectam asupra unor probleme ce se deschid in spatele banalului cotidian. Oare cum ne influenteaza existenta viata intrauterina si nasterea? Cum ne invata propriul copil sa devenim parinti? ?Vina" pentru psihoza o poarta prea generoasa ereditate sau ?mama mortificatoare"? Influenta traumatica a ?secretelor" ? De ce nu ii spunem copilului adoptat ca este infiat? In perioada de ?latenta" oare nu se intampla nimic? Capacitatea de creatie isi are sursa in boala sau in sanatate? Cand este adultul pregatit pentru asumarea rolului de parinte??

Aceasta scriere este adresata in special psihanalistilor si psihanalistilor in formare (prin referirile sale la terapie) dar poate fi utila si parintilor (prin sesizarea implicatiilor profunde pe care le au comportamentele lor in dezvoltarea copiilor), educatorilor (prin interesul pentru procesul de dezvoltare psihica), oamenilor de litere (prin psihanalizele aplicate la literatura si mitologie), medicilor (mai ales obstetricieni, neonatologi si pediatri prin interesul comun pentru evolutia copilului intrauterin si in primii ani de viata) precum si tuturor celor interesati de psihanaliza.

Dincolo de abordarea psihanalitica, aceasta lucrare poate fi citita ca o scriere filosofica ce pune in discutie probleme ale umanului, ce cauta raspunsuri si care isi asteapta completarea cu fiecare cititor al sau.

Dr Speranta Farca

? psihanalista de adulti si copii

? cercetator la Institutul de Stiinte ale Educatiei, unde a coordonat proiectul ?Psihanaliza ? terapie si formare" (1998-2002)

? cadru didactic asociat la S.N.S.P.A.

? conducator al Cercului de Psihanaliza (infiintat in 1999)

? consultant de specialitate al sitului www.psihanaliza.org

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti
Cartea Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Psihanaliza si cele patru varste ale Eului. Cum devenim parinti - Speranta Farca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opere, vol. 6 - Joc si realitate - D. W. Winnicott Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
D. W. Winnicott
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza