Provizoratul istoric

Provizoratul istoric - Principele Radu al Romaniei
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProvizoratul istoric
Comanda acum "Provizoratul istoric - Principele Radu al Romaniei" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Pornind de la realitatea romaneasca in contextul dezvoltarii statale din ultimul secol si jumatate, autorul arata de ce nu avem inca un stat cu institutii profesioniste, care sa lucreze complementar, in conditiile in care slujirea statului, ca institutie si suma de valori si traditii, nu se suprapune intotdeauna dinamicii politice, rigorilor democratiei sau diverselor tendinte geopolitice. Statul este, intr-un fel, reflectia institutionala a libertatii unei natiuni. Provizoratul istoric cuprinde articole, eseuri, declaratii si conferinte din anii 2007-2010, continuind cele doua volume publicate de Principele Radu al Romaniei la Editura Polirom, Europa din noi si Biblioteca in flacari .  
?Alteta Voastra Regala,
Uitindu-va in urma la drumul pe care l-ati parcurs in viata, puteti fi mindru de ceea ce ati infaptuit. Va apreciez profund meritele politice, in special angajamentul pentru integrarea euroatlantica a Romaniei. Mai mult decit atit, diferitele initiative pe care le-ati avut si excelentele dumneavoastra contributii intelectuale dovedesc faptul ca va distingeti ca un om curajos, care atinge fara ocolisuri problemele din tara natala, cu spirit critic, asa cum ar fi chestiunea rroma, de exemplu. In mod special, am admirat mereu angajamentul social pe care l-ati dovedit privitor la orfani si copiii defavorizati.? (Hans-Gert Pottering, Presedintele Parlamentului European, 2005-2007)

Cuprins: Statul ? ieri, astazi si miine ? Partea noastra de raspundere ? Cind populismul intilneste criza economica ? Criza satului romanesc ? Spiritul romanesc in Europa secolului XX ? Despre fundamentala componenta diplomatica a regalitatii ? Despre Parlament unicameral in Romania

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Provizoratul istoric
Cartea Provizoratul istoric in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Provizoratul istoric - Principele Radu al Romaniei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Etica lecturii - J. Hillis Miller Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
J. Hillis Miller
18,52 lei
Miracole mici si mijlocii - Carmen Firan Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Carmen Firan
19,00 lei
Gandirea captiva - Czeslaw Milosz Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Czeslaw Milosz
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri