Provizorat (ed. 2011)

Provizorat (ed. 2011) - Gabriela Adamesteanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProvizorat (ed. 2011)
Comanda acum "Provizorat (ed. 2011) - Gabriela Adamesteanu" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
  Provizorat se va impune atit ca un mare roman al destinderii, cit si ca un roman al cuplurilor in totalitarism(e) si al imposibilei intimitati. O revenire in forta a unei prozatoare de virf si o carte de asezat pe acelasi raft cu Dimineata pierduta . (Paul Cernat)

Prin intermediul unei galerii de figuri remarcabile este pus in pagina un evantai larg al problematicii feminine: emotionalitatea, sexualitatea, maternitatea etc. Letitia Arcan intrupeaza, de fapt, o noua (bogata si proaspata) ipostaza a doamnei Bovary. Cu precizarea ca replica de-acum este creata din interiorul speciei si tocmai de aceea ea reuseste sa exprime sentimentele, trairile, miscarile si senzatiile feminine, nu o data contradictorii, pe care numai o scriitoare le poate cunoaste. (Sanda Cordos)

Aproape totul este tensionat, pregnant si captivant in Provizorat , de la scenele teribile ale rebeliunii legionare pina la zgomotele infrarealitatii cotidiene. Provizorat va trage toate firele spre si dinspre povestea de dragoste adulterina. Cei doi sint dominati de ambitii, dar si de complexe din copilarie si adolescenta. Amprenta epocilor trecute si a celei din jur nu se sterge din sufletul si carnea lor, care tremura foarte usor. De frica. Un complex psihoistoric si social ce n-a mai fost explorat cu atita acuitate si atita forta prozastica in romanul autohton. Totul se regaseste in petele de la Dosar care se intind ca o eczema. Pe viata personajelor, pe biografiile pe care ele incearca prin toate caile sa si le schimbe; pe prezentul lor provizoriu. Pe dragostea lor ce rezista pina la un punct. De neratat lectura acestui Provizorat , al doilea mare roman al Gabrielei Adamesteanu. (Daniel Cristea-Enache)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Provizorat (ed. 2011)
Cartea Provizorat (ed. 2011) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Provizorat (ed. 2011) - Gabriela Adamesteanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In dodii - Ioan Tohaneanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioan Tohaneanu
19,00 lei
Cartea nomazilor din B - Val Butnaru Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Val Butnaru
33,24 lei
Partida de canasta - Mircea Gheorghe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Gheorghe
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana