Prosti, dar multi

Prosti, dar multi - Tudor Octavian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProsti, dar multi
Comanda acum "Prosti, dar multi - Tudor Octavian" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Putini au mai ramas cei ce povestesc: cei care simt nevoia nelamurita, dar obsedanta, de a-si marturisi drama, nefericirea, singuratatea. Ei sint martorii, martirii unei epoci. (Ernesto Sabato)

Cartea de fata antologheaza cele mai citite si comentate povestiri din trei volume aparute dupa cum urmeaza: Povestiri diferite , Editura pentru Literatura, 1968, Colectia Luceafarul; Istoria unui obiect perfect , Editura Eminescu, 1981 si Mihai, stapinul, si sluga lui, Mihai , Editura Eminescu, 1983.

Tudor Octavian (n. 12 decembrie 1939). A urmat un Liceu Militar si o Scoala tehnica pentru ofiteri de aviatie. A practicat, dupa ce a fost exmatriculat din Scoala de ofiteri, felurite meserii (lacatus, timplar). Studii de arhitectura si filologie. Debut la Editura Eminescu, in 1968, cu volumul Povestiri diferite, prefatat de Adrian Marino. Din anul al II-lea, 1967, Facultatea de Filologie, Universitatea Bucuresti, este angajat, cu dispensa de frecventa, la revistele Viata Studenteasca si Amfiteatru. In presa, a lucrat la Flacara, Romania libera si Academia Catavencu. In prezent este senior editor la ProSport. Semneaza zilnic rubrica "Scriitor la ziar" in cotidianul National. A sustinut, in revistele de cultura si cotidiene, rubrici de critica de arta, timp de citeva decenii. Dupa debutul cu Povestiri diferite , a publicat mai multe volume de proza: Noiembrie viteza ; Banda lui M?bius (romane); Istoria unui obiect perfect ; Mihai, stapinul, si sluga lui, Mihai (povestiri); Sortiti iubirii ; Firul principal ; Cuadratura cercului ; Motivul ; Celalalt ; Afara din joc (romane). Dupa 1990, a publicat doua antologii de pamflete - Tratat de injuraturi , volumul 1 si 2 - precum si volume de proza scurta: Povestiri , Oameni normali , 248 de povestiri si Momente, schite, insemnari . A publicat, de asemenea, si doua monografii de arta: Vermeer si criticii sai (Editura Meridiane) si Florin Niculiu . Are in pregatire volumul de arta Pictori uitati la editura Noi MediaPrint.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Prosti, dar multi
Cartea Prosti, dar multi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Prosti, dar multi - Tudor Octavian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Supa De Pui Pentru Suflet De Femeie - J. Canfield, M.v. Hansen Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
J. Canfield, M.v. Hansen
14,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri