Proorocii Ierusalimului

Proorocii Ierusalimului - Radu Aldulescu
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProorocii Ierusalimului
Comanda acum "Proorocii Ierusalimului - Radu Aldulescu" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Radu Aldulescu paraseste doar aparent, odata cu Proorocii Ierusalimului, lumea lui autohtona atit de sumbra si lipsita de sansa, pentru a o transporta ilegal, peste granita, in stralucitorul si libertinul Paris. Doua destine paralele, Ierusalim si Doru, doua capitale, orasul Luminilor si un oras in intuneric, trafic de carne vie si prabusirea colosilor industriali, concerte de pian pentru copii abuzati si borcane cu muraturi pentru iarna. Copilaria lui Ierusalim se incheie brutal in lumea cupida si vicioasa a adultilor, sub semnul unei stupefiante pasiuni pentru un marchiz francez decrepit si pervers. Doru refuza sa se maturizeze in lumea noua, care tocmai creste pe ruinele ?revolutiei furate". Marionete in mina sortii, personajele si povestile lor se vor intersecta in Valea Plingerii, unde doar lacrimile si cainta ii mai pot salva.

  ?E o carte cu teza si cu agenda, fiind, in acelasi timp, una dintre cele mai frumoase din cite s-au scris in ultimii ani. Teza este locuirea apocalipsului, pe care agenda il defineste prin trasaturile cele mai greu de ascuns: desprinderea din iluzia numita decembrie '89, renuntarea la orice morala, de-radicalizarea generala. Concret vorbind: somajul, mizeria, traficul de copii destinati prostitutiei, cerul inchis deasupra noastra. Un roman zguduitor, vital ca toti monstrii, o statuie singerinda a mortii noastre comune." (Tania Radu)

Proorocii Ierusalimului este un roman de epic pur, senzatia de ?viata" e coplesitoare. Naratiunea, deloc lipsita de complexitate, are ceva din ampla respiratie a prozei ruse si din caracterul cinematografic al prozei americane. Titlul romanului trebuie citit in antifraza, ca si cartea insasi, developare a subteranelor conditiei umane.(Paul Cernat)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Proorocii Ierusalimului
Cartea Proorocii Ierusalimului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Proorocii Ierusalimului - Radu Aldulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alegere fortata - Ion V. Stratescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion V. Stratescu
23,75 lei
Bulevardul Eroilor - Bodiu Andrei Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bodiu Andrei
12,50 lei
Arhanghelii - Ion Agarbiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Agarbiceanu
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana