Proiectul Lazarus

Proiectul Lazarus - Aleksandar Hemon
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProiectul Lazarus
Comanda acum "Proiectul Lazarus - Aleksandar Hemon" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Aleksandar Hemon - una dintre cele mai originale voci ale literaturii americane de azi, considerat ?noul Nabokov? - este cistigator al premiului MacArthur ?Genius? Grant si finalist al National Book Critics Circle Award.
Hemon si-a cistigat notorietatea prin romanele sale scrise intr-o limba engleza plina de originalitate si intr-un stil dintre cele mai atragatoare. Cu Proiectul Lazarus, Hemon ne ofera un roman ce imbina o atmosfera apasatoare cu povestirea detaliata a unor stari cind umorale, cind pline de umor.  

Tulburatorul roman al lui Aleksandar Hemon este construit in jurul unui eveniment istoric ambiguu: in dimineata zilei de 2 martie 1908, Lazarus Averbuch, un tinar evreu supravietuior al pogromului din Chisinau, se prezinta la usa casei lui George Shippy, seful politiei din Chicago. Motivul vizitei ramine insa necunoscut, fiindca in numai citeva minute, din pricina trasaturilor sale de imigrant si a uniformei de lucru, Lazarus este luat drept anarhist si impuscat mortal. Ca urmare, presa locala provoaca o adevarata isterie cu conotatii xenofobe, acuzind deopotriva anarhistii reali si inchipuiti, considerati cu totii adepti ai conjuratiei lui Lazarus, asasinul fara arma. Dupa mai bine de un secol, scriitorul bosniac Vladimir Brik, stabilit in America, e fascinat de poveste si, cu ajutorul unei burse, incepe sa lucreze la Proiectul Lazarus. In ideea de a reface traseul personajului sau de la Chisinau la Chicago, Brik calatoreste in Ucraina, Moldova si Bosnia-Hertegovina, calatorie cu puternice accente autobiografice, in urma careia scriitorul est-european isi reevalueaza propriul statut de imigrant intr-o tara la fel de absurda precum e si aceea in care s-a nascut. Si in tot acest rastimp, prietenul sau din copilarie, fotograful Rora, il invaluie intr-o insiruire postmoderna de istorii misterioase si neverosimile.  

?Structura Proiectului Lazarus este de o ingeniozitate rara. Succesiunea capitolelor insira povestea uciderii lui Lazarus spusa de Brik, si calatoria lui Brik in cautarea lui Lazarus. Apoi, pe masura ce romanul se desfasoara, cele doua povesti se leaga intr-un amestec uneori trist si plin de confuzii, alteori amuzant si ironic.? ( The Washington Post)  

?Proiectul? are o miza inalta, fascinanta si cu adevarat indrazneata. El reuseste sa faca in spatiul a patru sute de pagini ceea ce face doar fictiunea de inalta clasa: ii dezvaluie cititorului cele mai ascunse cotloane ale constiintei sale.? ( Chicago Tribune)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Proiectul Lazarus
Cartea Proiectul Lazarus in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Proiectul Lazarus - Aleksandar Hemon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Moarte Pe Credit - Louis-Ferdinand Celine Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Louis-Ferdinand Celine
33,24 lei
Cartea fericirii - Berberova Nina Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Berberova Nina
15,30 lei
Billy Bathgate  - E.L. Doctorow Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
E.L. Doctorow
39,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala