Progrese in domeniul medicamentului

Progrese in domeniul medicamentului - Ion Fulga
Pret: 16,57 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProgrese in domeniul medicamentului
Comanda acum "Progrese in domeniul medicamentului - Ion Fulga" de pe libraria ishop la pretul de 16,57 lei
Descriere carte:
Cartea este o prezentare selectiva a unor noutati in domeniul medicamentului, cu mentiunea ca vorbind despre noutati s-au luat in considerare numai acele medicamentele de cur?nd autorizate pentru a fi puse pe piata. In ceea ce priveste progresele realizate de anul 2002 in domeniul medicamentului, acestea sunt apreciate in lucrarea de fata tocmai prin prisma progreselor aduse de autorizarile emise de EMEA ( European Medicines Evaluation Agency), agentie infiintata de Uniunea Europeana, al carei rol este sa avizeze si sa supravegheze acele substante chimice care nu au mai fost niciodata administate la om ca medicamente si, in acelasi timp, sa minimalizeze diferentele iminente la nivel european. Medicamentele analizate in acest cadru sunt: anakinra, trioxidul de arsenic, bimatoprost, bosentan, drotrecogin alfa, epoetin delta, ertamenem, etoricoxib, fondaparinux, memantine, oseltamivir, parecoxib, pegfilgastim, peginterferon alfa-2a, pegvisomat, tadalafil, tenofovir, travoprost, voriconazole, ziprasidone.

Cuprins: Noutati in domeniul medicatiei antipsihotice. Ziprasidona, un medicament care ar putea raspunde la o intrebare. O noua abordare terapeutica a bolii Alzheimer. Memantina, primul blocant al receptorilor NMDA. Bosentanul, primul blocant al receptorilor endotelinici. Anakinra, un blocant al receptorilor interleukinei 1. Pegvisomat, un blocant al receptorilor pentru somatotropina. Influentarea controlului hematologic. Factori de crestere. Trioxid de arsenic. Drotrecogin alfa, proteina C activata ca medicament. Fondaparina, prima heparina sintetica sau heparina cu greutate moleculara mica. Noi modalitati de interferare medicamentoasa a functiei derivatilor acidului arahidonic. Noi inhibitoare selective de COX2, o prostaglandina si o prostamida. Noutati in domeniul medicatiei antimicrobiene. Antivirale, un interferon, un antibacterian si un antifungic. Tadafil, un nou medicament pentru tratamentul disfunctiei erectile. C?teva interferente intre unele izoenzime ale citocromului 450 si medicamente. Scurta prezentare a medicamentelor analizate.

Adresabilitate: Farmacologi, farmacisti, medici de diferite specialitati.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Progrese in domeniul medicamentului
Cartea Progrese in domeniul medicamentului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Progrese in domeniul medicamentului - Ion Fulga" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tehnologie farmaceutica (Volumul 2) - Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici
122,55 lei
Abuzul si toxicodependenta. Mecanisme, manifestari, tratament, legislatie - Daniela Baconi, Dan Balalau, Pavel Abraham Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Daniela Baconi, Dan Balalau, Pavel Ab...
53,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie