Programarea binelui

Programarea binelui - Claudiu Lucaci
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProgramarea binelui
Comanda acum "Programarea binelui - Claudiu Lucaci" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Concurenta dintre lumea virtuala si cea a tipariturilor are doua efecte previzibile: fie diminuarea importantei unuia dintre competitori, fie un parteneriat intre acestia. Dovada ca este mai probabila cea de-a doua varianta o avem atunci atunci cand un blog se transforma intr-o carte. Acest melanj devine un nou produs cultural, din pacate prea nou pentru a primi si un nume. La un astfel de experiment apeleaza jurnalistul de televiziune, Claudiu Lucaci, care si-a propus sa gaseasca raspunsul la intrebarea: vor citi oamenii jurnalele virtuale prin intermediul tipariturilor? Dupa trei ani de analize, povestiri, relatari sau dezvaluiri aparute pe blogul personal, textele publicate in aceasta perioada au fost reorganizate si incluse intr-un volum de publicistica Programarea binelui.

Titlul sugereaza tema centrala a volumului; dilema nerezolvata de mii de ani de catre cercetatorii stiintelor sociale. Fiinta umana, in esenta, este predispusa sa faca rau, insa gradul in care actiunile sale nefaste au efect asupra celorlalti depinde de un set de factori controlabili. La acestia face apel Claudiu Lucaci in analizele si predictiile sale. O privire retrospectiva asupra acestor analize ne dovedeste ca oamenii politici, intelectualii sau indivizii obisnuiti isi fundamenteaza actiunile pe baza unor constructii mentale previzibile. Folosind instrumente ale cunoasterii, la limita dintre jurnalism si stiinta, autorul evita sa cada in capcana emotionala in care se plaseaza comentatorii fenomenelor actuale din societatea romaneasca. Detinator al unor informatii si experiente multiple din domenii diverse: media, politica, administratie si diplomatie, Claudiu Lucaci cauta sa identifice tabu-urile nespuse ale romanilor si sa le expuna curajos in articolele sale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Programarea binelui
Cartea Programarea binelui in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Programarea binelui - Claudiu Lucaci" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Corespondenta 1946 - 1959 - Albert Camus Rene Char Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Albert Camus Rene Char
31,34 lei
Repere intelectuale ale dreptei romanesti - Cristian Patrasconiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Cristian Patrasconiu
30,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri