Procedura contraventionala editia a II-a

Procedura contraventionala editia a II-a - Mircea Ursuta
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProcedura contraventionala editia a II-a
  • Autor: Mircea Ursuta
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Biblioteca de drept public (monografii si teze de doctorat)
  • Categoria: Drept civil
  • ISBN: 978-973-127-150-7
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 368
  • Format carte: - 14,5x20
Comanda acum "Procedura contraventionala editia a II-a - Mircea Ursuta" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:
Mircea Ursuta este doctor in drept (2008) si master in "Drept si Administratie Publica" (2001) al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, absolvent al Facultatii de Drept (2000) si al Facultatii de Stiinte Politice (2007) ale Universitatii din Oradea, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Oradea din 2002, avocat in Baroul Bihor din 2000, membru al Institutului de Stiinte Administrative al Romaniei "Paul Negulescu" din 2004.

Lucrarea de fata se adreseaza atat teoreticienilor dreptului administrativ cat si practicienilor, plangerea contraventionala fiind, la ora actuala, una dintre cele mai des intalnite actiuni in justitie. In conditiile in care, pe rolul fiecarui complet de judecata de la judecatoriile din Romania, cu exceptia completelor penale, zi de zi se regasesc cel putin 2-3 plangeri contraventionale, analiza procedurii contraventionale reprezinta, dincolo de dimensiunea sa teoretica, un demers cu importante consecinte de ordin practic. De aceea, in elaborarea acestei lucrari, pe langa jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, inclusiv deciziile Anghel si Neata impotriva Romaniei, deciziile Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursuri in interesul legii, am avut in vedere un important numar de solutii ale instantelor de judecata reprezentand atat hotarari publicate in diverse lucrari, cat si un numar insemnat (peste 1500) de hotarari judecatoresti nepublicate.

La prezenta editie s-a avut in vedere legislatia in vigoare la 1 martie 2009.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Procedura contraventionala editia a II-a
Cartea Procedura contraventionala editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Procedura contraventionala editia a II-a - Mircea Ursuta" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil