Probleme personale

Probleme personale - Angela Marinescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProbleme personale
Comanda acum "Probleme personale - Angela Marinescu" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Angela Marinescu scrie din nou un volum exploziv, in care continua lupta cu toate prejudecatile de receptare pe care poezia ei le suscita. Radicalismul poetei atinge acum cele mai sensibile tabuuri, impuse de suferinta incurabila si de toate complexele pe care si le recunoaste, nu fara cinismul artei sale poetice - genuina si inconfundabila.   Problemele personale nu sint numai ale Angelei Marinescu - cea mai puternica si dezinhibata voce poetica a momentului - , sint ale prezentului si ale poeziei contemporane autentice, care se lasa scrisa din ce in ce mai rar. 

?Extazul negru al Angelei Marinescu nu e decit implozia tragicului la limita absoluta a suportabilitatii, iar beatitudinea sa - o crispare spasmodica." (Al. Cistelecan)

?Poezii splendide, mai intii scandaloase prin indraznelile imagistice ale autoarei, apoi, ciudat!, parind aproape religioase prin ardoare." (Daniel Cristea-Enache)

?Sufletul nu este impudic exhibat, ca in lirica sentimentala, ci prefacut in obiect de interventie chirurgicala, in tema de analizat. Sufletul este asezat pe masa de operatie si sfirtecat: fara complezenta si fara crutare. Fiecare membru, organ sau viscera, cu grija decupat, este apoi privit cu microscopul." (Nicolae Manolescu)

?Un lirism pur subiectiv, probleme personale pina la deznadejde, exprimind o drama existentiala ce lasa uneori sa-i straluceasca, nu mai putin indoliat, totusi, nimbul metafizic." (Ion Negoitescu)

?Daca o buna parte din lirica feminina de ultima si penultima ora a mostenit, neindoielnic, de la Angela Marinescu aplecarea spre spasmurile carnalitatii in suferinta, vocatia ascetica a acestor poetizari total lipsite de senzualism (...) a trecut poate mai putin observata si nu si-a gasit imitatori." (Octavian Soviany)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Probleme personale
Cartea Probleme personale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Probleme personale - Angela Marinescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Blues pentru cai verzi - Letitia Ilea Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Letitia Ilea
21,80 lei
Poezii / macedonski  - Al. Macedonski Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Al. Macedonski
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie