Privire Asupra Secolului

Privire Asupra Secolului - Rene Remond
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrivire Asupra Secolului
  • Autor: Rene Remond
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Biblioteca de politica
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-143-106-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 128
  • Format carte: Buzunar 130 x 200
Comanda acum "Privire Asupra Secolului - Rene Remond" de pe libraria ishop la pretul de 15,11 lei
Descriere carte:
In momentul in care secolul XX intra in trecut, Rene Remond arunca o privire inapoi si incerca sa aprecieze ceea ce adusese acesta omenirii.

Iata un secol de fier in care oroarea a atins in anumite momente proportii nemaiintalnite: doua conflicte mondiale, genocidul poporului evreu, universul Gulagului, discreditarea ideologiilor care aveau pretentia de a dezvalui sensul istoriei, proliferarea regimurilor totalitare.

Dar acest secol se reduce oare la aceasta enumerare coplesitoare de crime si atrocitati? El e si secolul in care omul a cucerit spatiul, a descoperit secretele materiei, a explorat genomul, a prelungit durata vietii. El s-a incheiat cu victoria democratiei, ale carei principii pareau sa beneficieze, de acum inainte, de un consimtamant aproape universal. La scara planetei, sentimentul responsabilitatii comunitatii mondiale tinde sa aiba intaietate fata de suveranitatea statelor. Constiinta morala, devenita mai exigenta, condamna astazi ceea ce tolera ieri si legitima alaltaieri.

Atentatele din 11 septembrie 2001 si razboaiele din Afganistan si din Irak sa fi repus in discutie aceasta viziune optimista? Nu, sustine Rene Remond intr-o postfata scrisa pentru aceasta noua editie.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Privire Asupra Secolului
Cartea Privire Asupra Secolului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Privire Asupra Secolului - Rene Remond" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Politica si destin - Andrew Gamble Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Andrew Gamble
10,07 lei
Indrazneala de a spera - Barack Obama Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Barack Obama
37,99 lei
Trupele De Securitate (1949-1989) - Florica Dobre/Florian Banu/Camelia Duica/Silviu B. Moldovan/Liviu Taranu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Florica Dobre/Florian Banu/Camelia Du...
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica