Privind la suferinta celuilalt

Privind la suferinta celuilalt - Susan Sontag
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrivind la suferinta celuilalt
Comanda acum "Privind la suferinta celuilalt - Susan Sontag" de pe libraria ishop la pretul de 15,30 lei
Descriere carte:
Eseu despre fotografia de razboi si despre rolul imaginilor ce prezinta ororile conflictelor armate in societatea contemporana. Traim intr-o civilizatie in care realitatea e permanent dublata de imagine. Susan Sontag a explorat cu acuitate consecintele acestei situatii inedite in istoria umanitatii intr-o carte celebra (Despre fotografie, 1977), care a facut valva in ultimul patrar al secolului trecut.

In 2004, ea a simtit nevoia sa revina asupra meditatiilor sale, scriind acest eseu despre fotografia de razboi si despre rolul imaginilor ce prezinta ororile conflictelor armate in societatea contemporana. Potrivit autoarei, totul a inceput odata cu imaginile de o nespusa cruzime ale unor pictori precum Goya, care s-au desprins de canoanele frumosului in reprezentarea scenelor de razboi.

O adevarata obsesie a cumplitului ia nastere pe nesimtite, fotografia, apoi filmul, reportajul de televiziune si imaginile postate pe Internet nefacand decat sa reia si sa amplifice aceasta tendinta. Susan Sontag urmareste caile incurcate - nelipsite de derapaje si chiar de tentative de manipulare a realitatii - prin care nenumarati fotografi au incercat sa ultragieze privitorul, riscand in cele din urma sa-l faca insensibil in fata ororii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Privind la suferinta celuilalt
Cartea Privind la suferinta celuilalt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Privind la suferinta celuilalt - Susan Sontag" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Operatiunea Shylock - Philip Roth Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philip Roth
35,10 lei
Evanghelia dupa Isus Cristos - Jose Saramago Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Saramago
35,10 lei
In Clasa. - Francois Begaudeau Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Francois Begaudeau
20,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala