Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur

Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur - Leszek Kolakowski
Pret: 32,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrincipalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur
Comanda acum "Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur - Leszek Kolakowski" de pe libraria ishop la pretul de 32,30 lei
Descriere carte:
?Magistrala lucrare Principalele curente ale marxismului va fi citita in urmatoarele secole de oricine va voi sa inteleaga radacinile intelectuale ale uneia dintre ipostazele cele mai influente ? si primejdioase ? ale gandirii moderne.?
George Weigel

?Ce fel de capodopera este capodopera lui Ko?akowski? Este o capodopera de stil, una de eruditie istorica si una de gandire. Este in stilul sau ceva fundamental civil: o politete netrucata si lipsita de prefacatorie, bazata pe un fond de neabatuta intransigenta a judecatii. Lucru rar.?
Horia-Roman Patapievici

?Aparitia in traducere romaneasca a volumului al doilea din trilogia lui Leszek Ko?akowski continua o cat se poate de meritorie lucrare intelectuala. Daca primul volum se ocupa de fundamentele doctrinei construite de chiar cei numiti ?clasicii marxismului?, volumul de fata exploreaza ?varsta de aur?, momentul istorico-politic si teoretic al social-democratiei devenite o miscare globala, deci ?Biserica? universala.
Gratie lui Lenin, un nou tip de politica s-a nascut in secolul XX, una intemeiata pe fanatism, elitism, angajament neconditionat pentru cauza sacra a revolutiei, precum si o completa substituire a ratiunii critice prin credinta pentru autodesemnatele ?avangarde? de militanti (zeloti) iluminati.
Pe scurt, daca nu ar fi existat leninism, nu ar fi existat nici totalitarism, cel putin in varianta stalinista. Secolul XX a fost in fapt secolul lui Lenin ? mai mult decat acela, sa spunem, al lui Stalin sau Hitler.
Leninismul a suprimat democratia in numele unei false ?democratii superioare?, a inlocuit pluralismul prin terorism statal si a creat conditiile aparitiei universului concentrationar, asadar ale fuziunii dintre colectivism pseudo-egalitar si barbarie. A facut dintr-o ideologie mitologic-utopica, dintr-un set de afirmatii profetice lipsite de orice prealabila verificare empirica un program de actiune a carui imposibilitate insasi era menita sa duca la o continua agresiune impotriva realitatii. Tocmai acest voluntarism obsesiv, pentru care compromisul este strict un mijloc, iar nu o cale spre consens si solidaritate, a dus la cataclismul stalinismului.?
Vladimir Tismaneanu

Prezentare autor

Leszek Ko?akowski (n. 23 octombrie 1927, Random, Polonia - d. 17 iulie 2009, New York, SUA), renumit filosof polonez si istoric al ideilor, a fost profesor de filosofie la Universitatea din Varsovia pana in 1968, cand a parasit tara. A fost profesor la McGill University din Montreal, University of California ? Berkeley, All Souls College, Oxford, Yale University, University of Chicago. A primit numeroase distinctii academice pentru cele 30 de carti si peste 400 de lucrari publicate, precum si mai multe premii, printre care Premiul Erasmus, Premiul Thomas Jefferson, Premiul Alexis de Tocqueville si, in 2003, Premiul John W. Kluge din partea Bibliotecii Congresului american pentru realizarile obtinute pe parcursul intregii cariere in domeniul stiintelor sociale si umaniste.
Principalele curente ale marxismului , publicata in 1976-1978, este cea mai cunoscuta lucrare a sa.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur
Cartea Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Principalele curente ale marxismului - Vol. II, Varsta de aur - Leszek Kolakowski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestiri din satele de altadata - Henri H. Stahl Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Henri H. Stahl
0,00 lei
Leviathanul bizantin - Dan Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Dan Pavel
3,79 lei
Ghilotina de scrum - Vladimir Tismaneanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Tismaneanu
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica