Prin perdea

Prin perdea - Aurora Liiceanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrin perdea
Comanda acum "Prin perdea - Aurora Liiceanu" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Volumul recompune din fragmente mare parte din viata autoarei, din perioada studiilor si pina in anii postdecembristi. In prim-plan se gasesc fiul acesteia, dar si traseul profesional, cu interesante consideratii referitoare la psihologie sau la maestrii cu rol formator pe care i-a cunoscut. Sint evocate de asemenea prietenele apropiate, cu momente faste sau mai putin faste, experiente inedite precum ?Suveica?, o fabrica de textile unde Aurora Liiceanu a fost angajata pe un post de muncitor necalificat dupa afacerea ?Meditatia transcendentala?, sau, dupa 1989, experientele din televiziune precum emisiunea de la Tele7ABC etc. Decupajul pe care il opereaza autoarea in aceasta inedita scriere ii permite sa se ocupe de subiectele predilecte si sa se opreasca asupra unor episoade autobiografice semnificative.

?Existentialul, traitul, substanta concreta si irepetabila a ?timpului pierdut? se regasesc intr-un dialog pasionant si fertil cu lecturi, teorii antropologice si psihologice, cu poezii si romane, cu Cehov si cu Citind Lolita in Teheran. Se regasesc, evident, nu atit ca atare, cit ca experienta exemplara si elocventa, prin intermediul careia nu cred ca o cunoastem mai bine pe autoare ? asta e de fapt marea iluzie a cartii, natura ei secreta se ascunde parca si mai eficace indaratul acestor aparente confesiuni ?, dar cunoastem mai bine natura umana, acel cvasiinefabil to anthropinon pe care il vineaza cu atita perseverenta si stiintele umaniste, si literatura, si artele.? (Zoe Petre)

Cuprins: Psihologia se ocupa de ?micutisme? ? Nu te teme de greci cind iti dau daruri: Eleni ? Copilaria lui Diogene ? Enigma atractiei intre oameni ? Serenade, entertainment si cercetare ? Sex si putere ? Causerie intre femei ?psi? ? Viata secreta in vitrina ? Psiholog cauta psiholog

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Prin perdea
Cartea Prin perdea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Prin perdea - Aurora Liiceanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea vietii mele - Maria - Regina Romaniei Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Maria - Regina Romaniei
82,64 lei
Tradarea nu moare niciodata - Christhard Lapple Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Christhard Lapple
42,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica