Primul meu job

Primul meu job - Florin Dumitrescu (coord.)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrimul meu job
Comanda acum "Primul meu job - Florin Dumitrescu (coord.)" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
"Primul job: pentru unii, primul ciubuc, pentru altii, primul gheseft, pentru cei mai multi prima leafa. Iata trei cuvinte romanesti nu tocmai neaose (unul e turcesc, altul idis si altul sasesc la origine) pentru a exprima diverse modalizari lucrative, diverse tipuri de contract, mai mult sau mai putin tacit. Le-am inclus pe toate in anglicismul job, folosit de tinerii de azi, din pacate pentru a exprima ceva tot mai rar si greu de obtinut...

O fresca a experientelor, o simfonie a vocilor, un continuum al istoriilor (subsumate Istoriei) - acesta e efectul de ansamblu. Providential (sau... poate nu), pentru multi dintre coautori, primul job a semnificat o conectare emblematica la evenimentele epocii. Antoaneta Ralian a fost repartizata, dupa Facultatea de Filologie, taman in nou-infiintata inchizitie stalinista a cartilor. Peste ani, in mod ironic, avea sa traduca unele dintre tomurile pe care le-a pus atunci la index. Marius Chivu a facut parte din echipa care a pus primele peoplemetere in Bucuresti, participand, din transeea simplului executant, la instaurarea unui alt tip de dictatura culturala - cea a masuratorilor de rating TV. Angajat in port, T.O. Bobe a trecut prin plaivaz exportul de autovehicule al patriei socialiste pe mai bine de un an. Iulian Comanescu a devenit jurnalist profesionist pe redutele unui ziar studentesc "care a facut Revolutia", apoi toate evenimentele lui '90. Robert Serban a ajuns herald al primariei timisorene impins de elanul revolutionar al acelorasi ani istorici. Seminaristul Felix Tataru pune bazele unei librarii in Buzau, doar cu elan... si cu un rucsac de carti de la Bucuresti. Tot cam pe atunci, Bogdan-Alexandru Stanescu multiplica si comercializeaza casete audio, intr-o situatie de legalitate incerta. Multi dintre noi au lucrat ca simpli vanzatori: Andra Matzal a vandut pantofi, Marius Cosmeanu - lapte, Lorena Lupu - carne, iar eu - confectii de dama. Luiza Vasiliu a servit intr-o pizzerie din Germania, Dan Sociu - intr-un birt satesc (un "protojob" in limbul carierei de editor-traducator). Cezar Paul-Badescu a cules fructe. Petre Barbu a lucrat in mina. Artan - la furnal! "

(Florin Dumitrescu, Un mozaic de joburi colorate sau Atelierele harniciei )

Semneaza: Zoltan Andras, Artan, Ion Barbu, Petre Barbu, T.O. Bobe, Marius Chivu, Iulian Comanescu, Gianina Corondan, Marius Cosmeanu, Raluca Dinca, Luca Dinulescu, Florin Dumitrescu, Bogdan Iancu, Mihai Iordache, Lorena Lupu, Andra Matzal, Cezar Paul-Badescu, Antoaneta Ralian, Costi Rogozanu, Dan Sociu, Ionut Sociu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Robert Serban, Felix Tataru, Luiza Vasiliu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Primul meu job
Cartea Primul meu job in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Primul meu job - Florin Dumitrescu (coord.)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Le Provocateur - NEDELCOVICI Bujor, Trad. CIODARU-COURRIOL Florica Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
NEDELCOVICI Bujor, Trad. CIODARU-COUR...
13,41 lei
Baroane! - Cartarescu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cartarescu Mircea
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana