Primul meu fum

Primul meu fum - Andra Matzal (coord.)
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrimul meu fum
Comanda acum "Primul meu fum - Andra Matzal (coord.)" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Publicarea unei carti despre fumat in plin discurs al sanatatii normativizate, in care Fumatul dauneaza grav sanatatii , Fumatul duce la impotenta , Fumatul provoaca cancer pulmonar, care este letal etc., merge din capul locului in contratimp cu ?pulsul vremii". Dupa ce a fost trimis in valuri, cerculete si spirale pe toate canalele lumii ?civilizate", fumul iese din ce in ce mai greu si mai rar in spatiul public, fiind impins incet, dar sigur catre periferii sau catre sfera din ce in ce mai restransa a privatului. Timpul pentru literatura intoxicarii a trecut si el, desi cantitatea de cerneala consumata in jurul fumatului a ramas relativ constanta. Daca acum doua sute de ani incepeau poezia fumatului si apologia ?combustibililor" (de la nicotina, la opiu), la inceputul secolului abia trecut pofta pentru fumat a fost cultivata in masa si, potrivit istoricilor tutunului, doar religia consuma mai multa hartie in diseminarea ei decat literatura construita in jurul fumatului si-a subspeciilor lui. Inca o suta de ani mai tarziu, sarpele isi inghite coada si toata literatura ?oficiala" a fumatului fie se medicalizeaza, fie se transforma in propaganda anti & derivatele ei, ghidurile de self-help in lupta cu ?flagelul". 

In contratimp, cu atat mai mult cu cat cele 26 de istorii personale al caror declansator a fost tema Primul meu fum, sunt revizitari, de la distante mai mici sau mai mari, ale unui moment (de cele mai multe ori) fondator al propriilor mitologii. Si cum, de cele mai multe ori primele fumuri ne ies prin nari sau pe gura (in cazuri mai serioase, unii spun ca le-ar fi iesit fum prin urechi) in timpul procesului de construire a ceea ce numim identitate - in adolescenta, cu toate variabilele ei -, povestile decupeaza cadre-cheie din laboratorale bografice ale autorilor. Radacinile adanci ale fumului, in vremea pe cand era unul dintre mediatorii de baza dintre zei si pamanteni, s-au pastrat, in forme diferit camuflate, in primele impulsuri de-a testa ce se-ntampla daca scoti fum dintr-unul din ?fructele oprite" ale meniului social, insinuandu-se apoi in ritualurile zilnice ale fumatorilor deja convertiti.
Semneaza: Michele Bressan, Cheloo (Parazitii), Livius Ciocarlie, Alex Cistelecan, Andrei Codrescu, Paul Dunca, Vasile Ernu, Serban Foarta, Miron Ghiu, Vera Ion, Aurora Liiceanu, Mitos Micleusanu, Cristian Neagoe, Philip O'Ceallaigh, Lia Perjovschi, Antoaneta Ralian, Costi Rogozanu, Adrian Schiop, Dan Sociu, Dan Stanciu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Jean Lorin Sterian, Vava Stefanescu, Lucia T, Razvan Tupa, Elena Vladareanu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Primul meu fum
Cartea Primul meu fum in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Primul meu fum - Andra Matzal (coord.)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Aproape a saptea parte din lume - Catalin Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Catalin Pavel
24,30 lei
Nostalgia - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
20,70 lei
Nu-stiu-cate-zile - Stoian G. Bogdan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Stoian G. Bogdan
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana