Primele si ultimele

Primele si ultimele - Ioan Slavici
Pret: 11,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrimele si ultimele
Comanda acum "Primele si ultimele - Ioan Slavici" de pe libraria ishop la pretul de 11,40 lei
Descriere carte:
Postfata cartii ( Slavici si arta autodistrugerii la romani ) precum si nota asupra editiei sunt semnate de Cornel Ungureanu : Toate drumurile lui Slavici, asa cum le vede el in Amintiri, in Lumea prin care a trecut, duc spre Viena. Toate amintirile se intorc catre Eminescu. El nu e genialul pe care l-ar fi dorit proiectul schopenhauerian: el ramane intr-o margine a Imperiului, mereu hranita si mereu amenintata de iluzie.

Cornel Ungureanu : Cititorul lui Slavici era pregatit, in fiecare moment, sa abandoneze pe acel Slavici inconfortabil, imprevizibil, iesit din obisniuntele sale. Soll si Haben, Chestiunea ovreiasca in Romania e unul dintre acele texte pe care toti au considerat necesar sa-l paraseasca cu grabire. Iesea din imaginea noastra confortabila despre acel Slavici al intelegerii, al iubirii, al deplinului respect pentru aproapele tau. Slavici e un scriitor mai coerent, mai plauzibil, mai articulat, fara aceasta brosura intruvabila azi. Probabil ca Slavici a fost, chiar el, jenat de brosura compusa in 1878. Sau n-a considerat-o vreodata intre textele sale de referinta. A fost abandonata de critici, de istoricii literari. Nu numai intregul lui Slavici e falsificat, ci si febra, pulsul unui moment istoric. Retiparirea brosurii devine, azi, obligatorie. O redam circuitului public, in transcrierea (in editarea) profesorului Ionel Funeriu. O retiparire care trebuia sa-l implice pe celalalt Slavici, filosemitul. Asa ca era important sa ne amintim si de celalalt Slavici, asezat de partea cealalta ? de filosemitul Slavici, de admiratorul Internationalei, atat de bine exprimat de Inchisorile mele.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Primele si ultimele
Cartea Primele si ultimele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Primele si ultimele - Ioan Slavici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Sacheverell Sitwell
24,30 lei
Gandhi vol 2 - Jose Freches Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Jose Freches
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica