Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism

Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism - Lavinia Stan (coord)
Pret: 28,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism
Comanda acum "Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism - Lavinia Stan (coord)" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
Confruntarea cu cele mai dureroase episoade istorice nu este usoara pentru nicio societate. Acest proces a fost deosebit de dificil in fostele tari comuniste, care in majoritatea lor nu au reusit sa-i traga la raspundere pe cei vinovati de crimele atroce comise in perioada comunista. In unele state, in special in Rusia, Belarus si republicile Asiei Centrale, demnitarii care au initiat represiunea disidentilor in perioada sovietica sunt din nou in pozitii inalte. Si in Europa Centrala si de Sud-Est, eforturile de a repara crimele comise de regimurile comuniste au avut, de cele mai multe ori, serioase carente. Multiplele obstacole cu care s-a confruntat procesul de asumare justa si completa a trecutului comunist sunt minutios analizate in aceasta valoroasa culegere de eseuri scrise de specialisti de marca. Lavinia Stan, coordonatorul si autorul principal al acestui volum, a reunit un grup stralucit de colaboratori. Este o lucrare ampla, exhaustiva si cu adevarat comparativa. Ea constituie cea mai amanuntita si mai riguroasa analiza teoretica de care dispunem in acest moment pe marginea unui subiect atat de important. - Mark Kramer , coordonator al programului de studii asupra Razboiului Rece, Universitatea Harvard

ROBERT AUSTIN (n. 1964) este profesor in cadrul Centrului de Studii Europene de la Universitatea din Toronto, Canada. Istoric, specialist in Europa de Est, dar mai ales in Albania si Kosovo. Cartea sa The Path Not Taken - Fan Noli and Albanian Democracy, 1920-1924 , despre Albania interbelica, a fost publicata in doua editii, in 2002 si 2003. Austin este fostul corespondent al postului de radio Europa Libera de la Tirana. 

GARY BRUCE (n. 1969) este profesor de istorie la University of Waterloo din Canada, specialist in arhivele Stasi si in istoria Germaniei de Est. Autor al volumelor Resistance with the People: Repression and Resistance in Eastern Germany 1945-1955 (Harvard Cold War Studies, 2003) si The Firm: The Stasi and Daily Life in Small Town East Germany (Oxford University Press, 2009). 

TAMARA KOTAR (n. 1974) preda politologie la Carleton University din Canada. Specialista in fosta Iugoslavie, democratizare si religie, si politica, Kotar este autoarea volumului Political Liberalization in Post-Communist States: A Comparative Analysis of Church-State Relations in Croatia and Slovenia (East European Monographs, 2009). 

Istoricul MOMCHIL METODIEV (n. 1969) este autorul volumului The Legitimacy Machine: The Place of the State Security in the Bulgarian Power Structure (Sofia, 2008) si traducatorul unei selectii de documente din arhiva personala a lui Todor Jivkov. Momchil a lucrat la Arhivele Nationale ale Bulgariei, la Woodrow Wilson International Center for Scholars in Washington, DC, si la Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei. 

NADYA NEDELSKY (n. 1970) este profesoara de stiinte politice la Macalester College din Statele Unite. Specialista in sisteme politice comparate, in Europa de Est si in drepturile omului, Nedelsky este autoarea volumului Defining the Sovereign Community: National Identity, Individual Rights and Minority Membership in the Czech and Slovak Republics (Pennsylvania State University Press, 2009). 

Lavinia Stan (n. 1966) este profesoara de stiinte politice la St. Francis Xavier University din Canada. Autoare, coautoare sau coordonatoare a volumelor Romania in Transition (1997), Leaders and Laggards (Columbia University Press, 2003), Religion and Politics in Post-Communist Romania (Oxford University Press, 2007) si 1989-2009: Incredibila aventura a democratiei in postcomunism (Editura Institutul European, 2009), ultimele doua in colaborare cu Lucian Turcescu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism
Cartea Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Prezentul trecutului recent - Lustratie si decomunizare in postcomunism - Lavinia Stan (coord)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Batalia pentru NATO - ioan Mircea Pascu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
ioan Mircea Pascu
23,75 lei
Biblioteca din Alexandria - Petre Salcudeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Petre Salcudeanu
8,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica