Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000)

Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000) - Dorin Ciuncan
Pret: 55,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000)
  • Autor: Dorin Ciuncan
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Legi comentate
  • Categoria: Penal
  • ISBN: 978-973-127-140-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 630
  • Format carte: - 14,5x20
Comanda acum "Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000) - Dorin Ciuncan" de pe libraria ishop la pretul de 55,00 lei
Descriere carte:
Coruptia constituie o amenintare pentru democratie, pentru suprematia dreptului, echitatii sociale si a justitiei, erodand principiile unei administratii eficiente, subminand economia de piata si punand in pericol stabilitatea institutiilor statale.

Perceptia publica este aceea ca fenomenul coruptiei in Romania a ajuns in cea mai grava forma, cunoscuta in literatura de specialitate drept "capturarea, captatia statului". Este vorba despre institutii care functioneaza in favoarea unor grupuri de interese care au legatura cu politicul, afacerile (prin lipsa concurentei) si media.

Grupurile de putere, clientelele politice, sunt produsul acestor ani de tranzitie care controleaza oligarhic resursele si reprezinta tot atatea grupuri de presiune.

In orice regim, chiar si in cel totalitar, grupurile informale sunt organizate pentru a proteja interese si afaceri. Complicitatea dintre unele grupuri politice si de afaceri este cheia succesului economic in societatile in tranzitie. Acolo unde societatea civila este relativ slaba, iar statul, captiv al grupurilor oligarhice, este lipsit de autoritate - chiar daca formal controleaza resursele - politica nu mai asigura tuturor aceleasi mijloace de influenta, ci avantajeaza grupurile de putere economica. Iar cand statul este capturat, articolele de lege nu sunt de ajuns, pentru ca, pur si simplu, statul nu functioneaza pentru a le aplica nediscriminatoriu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000)
Cartea Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (Legea nr. 78/2000) - Dorin Ciuncan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept penal. Partea speciala - Caiet de seminar - Bogdan Sergiu, Florin Doru Tohatan, Alina Serban Doris Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Bogdan Sergiu, Florin Doru Tohatan, A...
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal