Presa Cotidiana

Presa Cotidiana - M. Mouillaud, J. Tetu
Pret: 23,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPresa Cotidiana
Comanda acum "Presa Cotidiana - M. Mouillaud, J. Tetu" de pe libraria ishop la pretul de 23,85 lei
Descriere carte:
Forma generala a unui ziar - este miza acestei cartii, care explica modurile de semnificatie ale ziarului. Numele cotidianului, titlurile, strategiile citarii, ilustratia sau asezarea in pagina sunt abordate cu ample trimiteri la ziare de renume ca Bild, Le Monde sau Liberation. Din acest volum se poate afla ce enunta o fotografie, cine vorbeste in spatele ziarului si in numele lui. Jurnalistul conecteaza cititorul la fapte prin cuvinte, care produc sensul evenimentelor. Cartea a fost publicata pentru prima data in Franta in 1989, dar ramane o lucrare de referinta, care furnizeaza studentilor si cercetatorilor fenomenului presei scrise o perspectiva mai putin explorata: cea socio-lingvistica. Volumul analizeaza cele doua functii majore ale unui ziar cotidian: prima este de faire savoir - finalitatea dominanta fiind de a produceefectul de real, care apare ca un alibi ce ascunde dezvaluirea cunostintelor disponibile jurnalistului; cea de-a doua serveste mai degraba adevarul, adica faire croire - pactul implicit al jurnalistului cu cititorul pe care il convinge. Deoarece echilibrele au devenit tot mai fragile, iar aparatele media se preschimba, pentru ca specialistii media schimba capitaluri cu o viteza uluitoare, nimeni nu poate spune cu certitudine ce va deveni pagina imprimata. Autorii considera ca ziarul nu si-a spus ultimul cuvant.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Presa Cotidiana
Cartea Presa Cotidiana in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Presa Cotidiana - M. Mouillaud, J. Tetu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalismul de investigatie. Ghid practic - Cristian Grosu, Liviu Avram Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnalism/Mass-Media
Cristian Grosu, Liviu Avram
18,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Jurnalism/Mass-MediaCarti recomandate din categoria Jurnalism/Mass-Media