Povestirile lui Vladimir Nabokov

Povestirile lui Vladimir Nabokov - Vladimir Nabokov
Pret: 52,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestirile lui Vladimir Nabokov
  • Autor: Vladimir Nabokov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor ?Vladimir Nabokov?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1561-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 700
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Povestirile lui Vladimir Nabokov - Vladimir Nabokov" de pe libraria ishop la pretul de 52,20 lei
Descriere carte:

Volumul cuprinde povestirile publicate de Vladimir Nabokov in rusa, intre anii 1920-1940, traduse de Adriana Liciu; cele scrise in rusa, unele nepublicate la vremea aceea, altele aparute doar in revistele rusesti din Berlin sau Paris, traduse in engleza de Dmitri Nabokov, fiul autorului, si reunite in volumul The Stories of Vladimir Nabokov, dupa care s-a realizat traducerea in limba romana de catre Veronica D. Niculescu; si povestirile scrise in engleza si aparute in volumul Nabokovs Dozen (cu exceptia textului Mademoiselle O, care a fost scris initial in franceza), traduse de Anca Baicoianu.

"Povestirile reunite in acest volum ofera o remarcabila viziune de ansamblu asupra evolutiei unui scriitor magnific... Efectul unei asemenea desavirsiri a exprimarii indica o finete a auzului, o inventivitate profund uimitoare si fara limite zboruri ample ale imaginatiei. (The New Yorker)

Probabil cea mai adinca, cea mai importanta tema, indiferent daca constituie subiectul propriu-zis sau se strecoara printre rinduri, este dispretul lui Nabokov fata de cruzime cruzimea oamenilor, cruzimea sortii , iar in Povestiri... exemplele sint numeroase... (Dmitri Nabokov)

Povestirile scrise in aceasta perioada (1920-1940) infatiseaza o Rusie fermecata, o populatie de expatriati, observati atent, cu excentricitatile lor de fiinte asuprite, care profita prin purtare de natura provizorie a propriei cetatenii... Exista ceva incintator in felul in care Nabokov, descendent aristocrat si artist autocratic, si-a imprumutat imaginatia, cu atita cuprindere si veselie, acestei ambiante de mahala a exilului in saracie." (John Updike, The New York Times)

Nici un autor nu a exprimat in culori mai vii, nu a explorat cu mai multa forta si varietate fizica imperativa pentru a da forma si sens unei experiente, ca apoi sa poata fi inteleasa si indurata. (Washington Times)Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestirile lui Vladimir Nabokov
Cartea Povestirile lui Vladimir Nabokov in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestirile lui Vladimir Nabokov - Vladimir Nabokov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tara zapezilor - Karl Kauszelnicki Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Karl Kauszelnicki
0,00 lei
Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri - Eric-Emmanuel Schmitt Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Eric-Emmanuel Schmitt
22,50 lei
Cele mai frumoase povestiri - Dino Buzzati Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Dino Buzzati
23,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala