Povestiri despre celalalt

Povestiri despre celalalt - Liviu Lucaci
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestiri despre celalalt
Comanda acum "Povestiri despre celalalt - Liviu Lucaci" de pe libraria ishop la pretul de 14,25 lei
Descriere carte:
?Euforia dezastrului", vorba lui Cioran, a fost tema dominanta si a generatiei nouazeci, iar privind inapoi la anii aceia, stiu acum ca de fapt Liviu Lucaci invata nu atat vigilenta la minciuna, fiindca spiritul lui rebel nu si-a pierdut niciodata agerimea aproape rautacioasa? cat arta de a visa nebuneste, in economia reimprospatata a extazului, unde semnele existentei sordide isi regasesc coerenta in delirul indragostit al fictiunii. Iata de ce, ca tanar  artist, vrandu-se si neputandu-se nebun, a deprins a iubi magicul cu disperarea luciditatii. Scapat astfel de tentatiile vanitatii, prozatorul debutant isi permite sa ii strige cititorului in obraz, inca de la prima carte, intr-un ecou venit parca din jocurile Negurei lui Unamuno: ?Aveti mai bine grija de voi. Adapostiti-va cum veti putea inexistenta."
Pentru generatia de prozatori crescuta in canonadele revolutiei, la care autorul se asociaza astazi, patetica intrebare hamletiana s-a reasezat nu in temeiurile existentei, ci in constiinta vidului unei existente irezolute: a vedea sau a nu vedea de dincolo de ceea ce pot aduce in privire ochii orbiti de istorie. (A. Z.)


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestiri despre celalalt
Cartea Povestiri despre celalalt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestiri despre celalalt - Liviu Lucaci" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Laura In Tinutul Padurilor - DOMAN Dan, Ilustr. FRATILA Iulian Augustin Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
DOMAN Dan, Ilustr. FRATILA Iulian Aug...
5,31 lei
Cele mai frumoase povestiri zen - Henri Brunel Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Henri Brunel
17,86 lei
Nuvele exemplare (2 vol.) - Miguel de Cervantes Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Miguel de Cervantes
24,23 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri