Povestea unei vieti

Povestea unei vieti - Aharon Appelfeld
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestea unei vieti
Comanda acum "Povestea unei vieti - Aharon Appelfeld" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Distins in 2004 cu Premiul Medicis pentru literatura straina, volumul autobiografic Povestea unei vieti descrie experientele traite de Aharon Appelfeld de-a lungul a aproape opt decenii - anii dinainte de razboi, deportarea, evadarea din lagar, lupta pentru supravietuire in padurile Transnistriei, viata din tabara de refugiati din Italia, emigrarea in Palestina, anii de armata si cei de studii, descoperirea vocatiei de scriitor -, urmind cursul intortocheat al memoriei, redat admirabil prin stilul eliptic, lacunar, presarat cu nenumarate salturi temporale, ce confera autenticitate si onestitate prozei lui. Cartea de fata este de fapt povestea genezei scriitorului, a eforturilor sale de a-si cladi o viata noua pe ramasitele trecutului, de a reinnoda legaturile cu mostenirea iudaica si de a-si descoperi propria voce in oceanul polifonic al literaturii, scriind intr-o limba adoptiva.  

"Cartea lui Aharon Appelfeld nu este o naratiune cronologica a unor evenimente traite, ci o discutie deschisa si sfisietoare despre ce si cum anume ne amintim, despre ce inseamna sa fii evreu si cum sa scrii despre asta fara a aluneca in sentimentalism sau retorica goala. Este povestea unei experiente cu neputinta de povestit." ( Booklist )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestea unei vieti
Cartea Povestea unei vieti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestea unei vieti - Aharon Appelfeld" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Monologuri paralele - Ion Brad, Monica Anton Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ion Brad, Monica Anton
10,00 lei
Patru femei, patru povesti (Editia 2011) - Aurora Liiceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Aurora Liiceanu
28,45 lei
Antimemoriile lui Grobei - Laura Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Laura Pavel
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica