Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane

Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane - Adam Ioan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane
  • Autor: Adam Ioan
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: Universitaria
  • Categoria: Nefiltrate
  • ISBN: 978-973-47-0100-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 14x20
Comanda acum "Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane - Adam Ioan" de pe libraria ishop la pretul de 16,00 lei
Descriere carte:
Carte de suflet a unui filolog obsedat de secretele limbii romane, Povestea vorbelor este o cercetare interdisciplinara. Dar portile cuvintelor, zavorate in timp,nu pot fi deschise cu o singura cheie. De aceea, dand lingvisticii, etimologiei indeosebi, respectul cuvenit, am apelat si la mitologie, imagologie, istoria propriu-zisa si aceea a mentalitatilor, la stilistica, onomastica, folcloristica, drept, numismatica s.a.
A rezultat o poveste a vorbelor romanesti, dar si una a lumii pe care ele o spun memorabil. M-a tentat anamneza, reamintirea a ceea ce am fost, ca scut de intarire pentru ceea ce vom fi. In timpuri prielnice cliseizarii si trivializarii, Povestea vorbelor e protestul unui critic literar impotriva imputinarii limbii romane, care se micsoreaza ca pielea de sagri a nechibzuitului Raphael, despre care scria Balzac.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane
Cartea Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestea Vorbelor. O Istorie Secreta A Limbii Romane - Adam Ioan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
NefiltrateCarti recomandate din categoria Nefiltrate