Pontormo si manierismul

Pontormo si manierismul - Stoichita, Victor Ieronim
Pret: 37,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPontormo si manierismul
Comanda acum "Pontormo si manierismul - Stoichita, Victor Ieronim" de pe libraria ishop la pretul de 37,80 lei
Descriere carte:
In 1978, cand cartea de fata a fost publicata pentru intaia oara, Pontormo era inca un mare necunoscut. Cu minime exceptii, nici opera, nici teribilul Jurnal, nici chiar viata lui povestita de Vasari nu erau familiare publicului larg. Putin ... lasa se se banuiasca pe atunci ca acest artist se va transforma in cateva decenii intr-un fel de erou rebel al literaturii despre arta, ba chiar intr-un soi de star multimedia, pana la punctul in care s-a putut vorbi, pe drept cuvant, de o adevarata "pontormo-manie" a ultimelor vremuri. Actuala editie, fidela fata de cea initiala, de mult epuizata, propune, multumita aparatului iconografic complet refacut, o perceptie diferita, mai profunda si mai nuantata, atat a operei lui Pontormo, cat si a epocii in care ea s-a nascut. (Victor Ieronim Stoichita)
Sambata a plouat toata noaptea si jumatate din zi. Luni a plouat toata ziua: zguduituri furioase si tunete mari si fulgere...; m-am sculat dar vazand apoi ca e frig si vant m-am intors in pat unde am ramas pana la ora 18; joi dimineata m-am sculat devreme si vazand o vreme atat de urata, vant si frig, n-am lucrat si am ramas acasa... In anul 1555, de-a lungul ciclului lunii care a inceput in martie si a durat pana la 21 aprilie, in toata luna aceea s-au ivit boli ingrozitoare care au omorat multi oameni cumpatati si buni, si poate cu o viata ordonata. (Pontormo, Jurnal)

Grafica: Angela Rotaru
Editor: Mona Antohi

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pontormo si manierismul
Cartea Pontormo si manierismul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pontormo si manierismul - Stoichita, Victor Ieronim" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata lui Mihai Eminescu - George Calinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
George Calinescu
10,36 lei
Benzile desenate si canonul postmodern - Ion Manolescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Ion Manolescu
28,45 lei
Teoria literara. O introducere - Terry Eagleton Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Terry Eagleton
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara