Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej

Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu
Pret: 33,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPoliticile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej
  • Autor: Vladimir Tismaneanu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie contemporana
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-3324-8
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 342
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu" de pe libraria ishop la pretul de 33,30 lei
Descriere carte:
Aparatul cultural romanesc din timpul regimului Gheorghiu-Dej, alcatuit dintr-o pletora de directii, servicii, comisii, comitete, consilii, toate in structura guvernului, executa cu obedienta indicatiile trasate de sus in jos de o liota de inspectori, instructori, sefi de sector din structura Sectiei de Agitatie si Propaganda a Comitetului Central. In acest hatis birocratic si ideologic, care isi schimba mereu organigrama si asa complicata, se decid in cele mai mici detalii aspectele vietii culturale si artistice din Republica Populara Romana: tiraje, repertorii, cifre de scolarizare, sanctiuni, recompense, onorarii, calatorii de documentare, prelucrari ideologice etc. Dupa multe zeci de ani, in acest labirint birocratic si ideologic nu oricui ii este dat sa intre, ci doar unui cercetator curajos, tenace si avand exercitiul certificat al investigatiei si al analizei istorice. Acest cercetator este Cristian Vasile.

"Cu aceeasi minutiozitate critica si cu acelasi respect plin de discernamant pentru documente, devedite si in cartile sale anterioare, Cristian Vasile exploreaza viata culturala din Romania anilor '50 si '60, un mediu aflat sub presiunile covarsitoare ale ideologicului, osciland intre cedare, ambiguitate si - mai rar - rezistenta. Parcursul autonom al lui Gheorghiu-Dej et co. dupa 1960 se reflecta si asupra politicilor culturale. Dar este vorba de fapt despre o evolutie spre stalinismul national, nu catre destalinizare. In realitate, viata artistica si intelectuala nu cunoaste o adevarata liberalizare, iar destalinizarea veritabila se amana, fiind blocata in universul imposturii, al iluziilor si al fictiunilor patriotarde." ( Vladimir Tismaneanu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej
Cartea Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
S.O.S. Pe drumul sperantei - Ioan Damaschin Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Ioan Damaschin
28,50 lei
Istoria Romaniei in date - colectiv Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
colectiv
84,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie